16.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Vjetar čupao stabla u Baru, nevrijeme potapalo barke u Budvi

Foto Nikolaj Knežević
Foto Nikolaj Knežević

Snažna bura koja od ponoći ne jenjava, širom barske opštine je pričinila veliku štetu. Sjeverni vjetar čiji udari dostižu brzinu od 20 metara u sekundi,  slomio je stotine stabala u Čanju, Sutomoru, Šušanju, na Topolici, Strom Baru, Zaljevu, Mrkojevićima, Dobroj Vodi i u Krajini.

Od četvrtka predveče bez struje su Krajina, te naselja Mirošica 2 i Patrizanski put u Sutomoru, koja inače nemaju ni vodu. Velike probleme u snabdijevanju električnom energijom od sinoć imaju mještani priobalnog dijela Mrkojevića, i prigradskih naselja Polje, Tomba i Čeluga.U Sutomoru je oboren veliki bilbord kod “Volija“, na magistralnom putu Bar-Sutomore zbog oborenih stabala saobraćaj je otežan, a u Baru je bura uništila krov zgrade Opštine.

Foto Radomir Petrić
Foto Radomir Petrić

Na Topolici, u ulici Jovana Tomaševića, nažalost opet su od obaranja stabala stradali  automobili na parkingu.  Bura je oborila i semafore na raskrsnici kod Opštine, koje je potom nosila niz bulevar skoro do zgrade Radio Bara, a od orkanskih naleta, stradale su i mnogobrojne reklame, antene i bilbordi širom urbanog jezgra Bara .

Orkanski vjetar pričinio je ogromnu štetu u Budvi, a pripadnici Službe zaštite i spasavanja tokom jutra imali su pune ruke posla.

Jak vjetar čupao je drveće, nosio tende, a nekoliko metalnih ploča sa gradilišta u centru grada sletjelo je na parkirane automobile.

U budvanskoj luci nekoliko barki je potpoljeno.

/Vijesti online/

Najčitanije