7.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Visok kvalitet morske vode

Photo: Boka News
Photo: Boka News

Na osnovu rezultata poslednje analize uzoraka morske vode, koja je obavljena u periodu od 20. do 24. juna, od 90 lokacija sa kojih su uzeti uzorci morske vode, na 79 kupališta (88%) kvalitet je bio K1 klase, dok je na 11 kupališta (12%) kvalitet bio K2 klase, čulo se danas na press konferenciji koju je u saradnji sa Nacionalnom turistickom organizacijom i Institutom za biologiju mora, organizovalo JP Morsko dobro.

Programom za 2016. godinu previđen je monitoring kvaliteta morske vode na ukupno 90 lokacija duž crnogorskog primorja i to: 14 u opštini Ulcinj, 10 u opštini Bar, 24 u Budvi, 8 u Tivtu, 14 u Kotoru, i 20 na teritoriji opštine Herceg Novi. Predviđeno je da se analize vrše u petnaestodnevnim intervalima u periodu od maja do oktobra.

Rezultati svih ovogodišnjih ispitivanja mogu se naći na sajtu www.morskodobro.com i dostupna je na crnogorskom i engleskom jeziku. Takođe, aplikacija je rađena prema najnovijim stanardima, te je prilagođena za prikazivanje podataka na svim modelima računara, laptopova, tableta i mobilnih telefona.

Na ovaj način, informacije o kvalitetu morske vode na kupalištima, od sada će biti dostupnije zainteresovanim građanima i turistima, te se nadamo da će ova aplikacija biti od koristi posebno turističkim organizacijama, hotelima, turističkim agencijama, kao i svim korisnicima kupališta, što će svakako doprinijeti unapređenju turističke ponude na crnogorskom primorju, poručili su iz Morskog dobra, .

Najčitanije