Visok kvalitet morske vode

Boka Kotorska - foto Boka News
Boka Kotorska – foto Boka News

Rezultati analize sanitarnog kvaliteta morske vode za 91 javno kupalište duž crnogorskog primorja koje su obavljene u periodu od 18. -20. jula pokazali su da je na 97,8% kupališta kvalitet morske vode bio K1 klase, a na 2,2% kupališta, K2 klase, što govori da je morska voda svim kupalištima izuzetno čista i bezbjedna za kupanje i rekreaciju.

Od ukupno 14 kupališta u Ulcinju, na 13 kvalitet je bio K1, a na 1 kupalištu K2 klase. Kvalitet morske vode K1 klase bio je na svih 10 kupališta u Baru, svih 23 kupališta u Budvi, na svih 14 kupališta u Kotoru i svih 24 kupališta uključena u program monitoringa u Herceg Novom.

U Tivtu, kvalitet morske vode bio je K1 klase na 9 kupališta, dok je na jednom bio K2 klase.

Ponovljenim analizama uzoraka morske vode na području Velike plaže nije utvrđeno prisustvo mikrobiološkog zagađenja, a na zahtjev velikog broja kupača i mještana, nova lokacija za mjerenje kvaliteta morske vode uvedena je na kupalištima “Volat” i “Anderba” u Krašićima, u opštini Tivat.

Rezultati ispitivanja sanitarnog kvaliteta morske vode za svako pojedinačno kupalište mogu se pogledati na posebnoj aplikaciji koja se nalazi na internet stranici www.morskodobro.com

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.