Visok kvalitet morske vode na kupalištima

Boka Kotorska - foto Boka News
Boka Kotorska – foto Boka News

Rezultati analize kvaliteta morske vode za 91 javno kupalište koju je  Institut za biologiju mora sproveo u periodu od 15. do 18. avgusta  pokazali su da je na 97,8% kupališta kvalitet morske vode bio K1 klase,  a na 2,2% kupališta  K2 klase.

Ovi rezultati potvrdjuju da je morska  voda na crnogorskim kupalištima morska voda kvalitetna, odnosno  sanitarno ispravna, te  bezjedna za kupanje i rekreaciju.

Na svih 14 kupališta u Ulcinju kvalitet je bio K1, dok je u Baru, na 9  od 10 kupališta kvalitet bio K1,a na 1 kupalištu K2 klase. Kvalitet  morske vode K1 klase bio je na svih  23 kupališta u Budvi, svih 14  kupališta u Kotoru i svih 9 kupališta  u Tivtu uključenih u program  monitoringa.

Boka Kotorska - foto Boka News
Boka Kotorska – foto Boka News

Od  24 kupališta  u Herceg Novom, morska voda kvaliteta k1  klase bila je na 23, a K2 klase na 1 kupalištu. Ponovljenim analizama uzoraka morske vode na Velikoj plaži u Ulcinju,  Jazu u Budvi i Krašićima u Tivtu nije utvrđeno prisustvo  mikrobiološkog zagađenja.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.