Visok kvalitet morske vode

Boka Kotorska – foto Boka News

Svakog mjeseca tokom ljetnje sezone, na javnim kupalištima duž crnogorskog primorja, vrši se analiza kvaliteta morske vode za kupanje i rekreaciju, koju obavlja Institut za biologiju mora.

Ispitivanje koje je sprovedeno 5. i 6. jula pokazalo je da94% kupališta ima kvalitet vode klase K1, dok je na 6% kupališta kvalitet vode bioklase K2.

Analiza morske vode u opštini Tivat pokazala je kvalitet klase K1 na 8 kupališta od ukupno 9, dok je na jednom kupalištu voda bila klase K2. Slična situacija je bila i u opštini Kotor, gdje je od ukupno 15 kupališta, na njih 14 voda bila klase K1, a na jednom klase K2. U opštini Herceg Novi, od ukupno 21 kupališta, kvalitet vode je bioklase K1 na 18 kupališta, dok su tri kupališta imala kvalitet klase K2.

Kvalitet morske vode bio je klase K1 na svih 16 kupališta u Ulcinju i 12 kupališta u Baru. U Budvi,od 27 kupališta, na jednom jevoda bila klase K2, dok je na preostalih 26 kupališta kvalitet vode bio klase K1.

Svi podaci, kako ove tako i prethodnih analiza kvaliteta morske vode, mogu se vidjeti na sajtu Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom www.morskodobro.com

 

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.