11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Na više lokacija sprovedena akcija „Očistimo Budvu za jedan dan“

U Budvi je danas na više lokacija sprovedena akcija „Očistimo Budvu za jedan dan“ u saradnji ovog NVO-a i Opštine Budva – Sekretarijata za gradsku infrastrukturu i ambijent, u okviru projekta „Očistimo Crnu Goru za sedam dana“ čiji je nosilac realizacije NVO „ADP-Zid“ a partner Ministarstvo održivog razvoja i turizma.

Kroz ovu ekološku akciju pristupilo se čišćenju dijela korita rijeke Grđevice i njenog neposrednog okruženja, plaže u Bečićima ispred hotela „Splendid“ i gradske marine. Ovu inicijativu podržao je veliki broj učesnika: djeca iz budvanskih vrtića, osnovnih i srednje škole, zaposleni u Opštini Budva i opštinskim javnim preduzećima, zaposleni u hotelskim grupama „Budvanska rivijera“ i „Montenegro stars“, Dukley Marina Budva, NVO „Centar za ekologiju, planinarstvo i turizam“, Biciklistički klub Budva i građanstvo, a materijalno je podržana i od strane hotelskih grupa „Budvanska rivijera“ i „Montenegro stars“, i od „Mesopromet“-a (Bijelo Polje).

Akciju uklanjanja otpada iz korita rijeke Grđevice i njenog okruženja posjetili su predsjednik Opštine Budva, doc. dr Srđa Popović, potpredsjednica Suzana Pribilović i sekretar Sekretarijata za gradsku infrastrukturu i ambijent, Nikola Divanović, sa saradnicima.

Cilj ovog projekta bio je podizanje nivoa svijesti o važnosti očuvanja i zaštite životne sredine, kroz direktno uključivanje i saradnju djece i odraslih na uređenju svoga grada. Na ovaj način doprinijelo se kako poljepšanju i uklanjanju otpada sa nekoliko lokacija, tako i afirmaciji ekoloških vrijednosti i razvoju pozitivnog odnosa prema gradu i prirodi – kaže se u saopštenju Službe za odnose s javnošću predsjednika Opštine Budva.

Najčitanije