Virus ili problem sa vodom ?

Veliki broj Tivćana tokom, vikenda imao stomačne tegobe

Tivat - panorama foto Z.Nikolić
Tivat – panorama foto Z.Nikolić

Veliki broj Tivćana tokom vikenda imao je stomačne tegobe, dijareju, povraćanje i povišenu tjelesnu temperaturu. Prema podacima Doma zdravlja, tridesetak građana zatražilo je medicinsku pomoć i svi su dobili adekvatnu terapiju.

Dosta građana, prvenstveno sa područja Donje Lastve i Seljanova protekla dva dana „na svoju ruku“ kupovalo je ljekove za dijareju u ovdašnjim apotekama, a mještani su ubijeđeni da je uzrok njihovih uznenadnih tegoba voda iz gradskog vodovovodnog sistema koja je za vikend bila primjetno povećane mutnoće. Riječ je o vodi da lokalnog izvorišta Plavda u Lepetanima sa kojeg tivatski „Vodovod i kanalizacija“ snabdijeva sjeverni dio Tivta, dok se najveći dio ostaka opštine vodom napaja iz Regionalnog vodovoda.

Na lokalnom vodovodu u petak veče u Donjoj Lastvi je došlo do havarije kada je jedna graševinska mašina probila cijevi, pa dio Lastve i Seljanova više sati nije imao vodu. Ujutro kada se ona ponovno pojavila na česmama, bila je primjetno zamućenija i drugačijeg ukusa, ali direktor tivatskog Vodovoda Čedo Lukić tvrdi da je sve u redu.

„Voda sa Plavde je u redu – vršimo njeno redovno hlorisanje i kontrolu zamućenosti i saliniteta i sve je u granicama normale. Voda jeste malo zamućenija, ali je pitka i nije je potrebno ni prokuvavati.“- kazao na je Lukić. On je kazao da stomačni problemi koje su građani masovno imali tokom vikenda, nemaju veze sa vodom sa Plavde jer je po njegovim riječima, u pitanju virus, što po njemu, potvrđuje i činjenica da je oboljelih bilo i u drugim djelovima grada koji vodu dobijaju iz Regionalnog vodovoda.

Direktorica tivatskog Doma zdravlja dr Snežana Matijević rekla nam je da će od Instituta za javno zdravlje tražiti vanrednu kontrolu kvaliteta vode u gradskom vodovodnom sitemu. Inače, zvaničan uzrok zdravstvenih tegoba Tivćana trebalo bi da se zna ubrzo, nakon nalaza epidemiologa koji bi trebao danas da dođe u najmanji bokeljski grad.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.