8 C
Kotor

Slušaj online radio

„Viking Star“ – Prvo putovanje Luka Kotor

Viking Star
Viking Star

Koliko je Kotor važna i atraktivna destinacija za kruzere, pokazuje činjenica da će ove sezone u luku podno zidina drevnog grada uplovljavati i neki potpuno novi, tek izgrađeni kruzeri o kojima psecijalistički časopisi već pišu u superlativu.

Tako će sutra, utorak 7.aprila u Boku Kotorsku na svom prvom komercijalnom putovanju, uploviti novoizgrađeni brod „Viking Star“ koga je prije nekoliko dana u Trstu, italijansko brodogradlište „Fincantieri Marghera“, predalo njegovom vlasniku –američkoj kompaniji „Viking Ocean Cruises“.

Ovaj brod od 47.800 tona može ukrcati 930 putnika.

Krajem aprila u Kotor će po prvi put doći i potpuno novi ultraluksuzni mali kruzer „Le Lyrial“ od 10.944 tone, francuske kompanije „Compagnie du Ponant“. Inače, tri starija blizanca ovog broda koji su uređeni više kao luksuzne jahte nego kao klasični kruzeri, redovni su gosti kotorske luke.

Viking Star
Viking Star

Do kraja aprila u luku Kotor uploviće više od 20 brodova, među kojima su i veliki kruzeri „Oceana“ od 77.499 tona renomirane kompanije „Carnival UK“, „Zuiderdam“ od 81.766 tona kompanije „Holland Aerica Line“, „Norwegian Jade“ od 39.558 tona brodara „Norwegian Cruise Line“, te „MSC Musica“ od 92.809 tona, italijansko-švajcarske kompanije „Mediterran Shipping“. Najveći brod koji će u Kotor uploviti tokom aprila je 295 metara dugi kruzer „Mein Schiff 3“ od 99.150 tona, njemačke kompanije „TUI Cruises“ iz Hamburga.

Izvor:S. L.

Najčitanije