3 C
Kotor

Slušaj online radio

Za vikend kiša, tokom naredne sedmice suvo i hladnije

Perast – Boka Kotorska – foto Z.Nikolić

Subota i nedjelja se po vremenskim prilikama i temperaturama neće puno razlikovati od petka, no ponedjeljak će donijeti razvedravanje i pad temperature. Kako najavljuju prognostičari tokom naredne sedmice očekuje nas suvo i hladnije vrijeme.

U subotu će biti pretežno oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U drugom dijelu dana i tokom noći usled osjetnog pada temperature, u sjevernim predjelima, ponegdje i u centralnim kiša će preći u snijeg. U prvom dijelu dana, mjestimično se očekuju umjerene do obilne količine padavina, u poslijepodnevnim satima padavine znatno slabijeg intenziteta. Vjetar u prijepodnevnim satima povremeno pojačan i jak, južnih smjerova, tokom dana u slabljenju i skretanju na sjeverni i sjeveroistočni, tokom noći u pojačanju. Jutarnja temperatura vazduha 1 do 13, najviša dnevna 3 do 16 stepeni.

Nedjelja:

Na jugu umjereno do potpuno oblačno povremeno sa kišom, ponegdje pljusak i grmljavina, a u višim predjelima kiša će prelaziti u susnježicu i snijeg. Na sjeveru pretežno oblačno sa snijegom. Vjetar povremeno umjeren do pojačan, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura vazduha -6 do 8, najviša dnevna -4 do 12 stepeni.

Najčitanije