7 C
Kotor

Slušaj online radio

„Na veslu priča – Boka“

Perast – Boka Kotorska – foto Boka News

Na lokacijama u tivatskom zalivu i Boki, početkom naredne sedmice počinje snimanje dokumentarno ekološke TV serije „Na veslu priča- Boka“.

Riječ je o zajedničkom projektu Matice Boke i Udruženja „Šta hoćeš“ iz Beograda. Na lokacijama u zalivu biće snimljeno šest epizoda ove TV serije sa književnicima i publicistima iz Boke, među kojima su Rambo Amadeus, Vuk Krnjević, Neven Staničić, Mašo Čekić, Olivera Doklestić, Siniša Luković. Serija je u poslednje tri sezone prikazana na RTS i regionalnim televizijama.

„Na veslu priča“, originalni koncept koji realizuje Udruženje „Šta hoćeš“, u prethodne tri sezone realizovan je u Srbiji (treća sezona je u postprodukciji). 37 eminentnih pisaca različitih generacija, obuhvatajući dobitnike najznačajnijih srpskih nacionalnih nagrada za književnost,  su veslajući prirodnim ljepotama rijeka i jezera Srbije besjedili priče posvećene prirodi. To je izazvalo nepodijeljenu pozitivnu reakciju kako publike (preko 50.000 gledalaca po epizodi u premijernom emitovanju 2. sezone), tako i kritičara (preko 100 objavljenih članaka za prve dvije sezone).

Naš cilj je da u četvrtoj sezoni angažujemo najvažnije književne autore iz Boke Kotorske u saradnji sa NVO „Maticom Boke“ i na morskoj vodi započnemo zaokruživanje ove svojevrsne video antologije regionalne književnosti na temu ekologije“, ističe Rastko Šejić, predsjednik Udruženja „Šta hoćeš“.

Projekat su podržali Porto Montenegro, Luštica Development, opština Tivat preko konkursa za projekte NVO sektoru i stavke Medijske usluge i promo aktivnosti, kao i tivatska TO.

Najčitanije