15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Veselo i raspjevano – Fešta na Škveru

Veselo, rasplesano, šaroliko i raspjevano bilo je danas u hercegnovskoj Gradskoj luci gdje je održana Fešta na Škveru.

Nekoliko hiljada Novljana i turista ispratili su mažoretke, trombonjere, klovnove, Gradsku muziku Herceg Novi i Mjesnu muziku Đenovići koji su dali “šug” pravoj pučkoj svečanosti koja se organizuje u okviru ovogodišnjeg Praznika mimoze.

Dobrom raspoloženju doprinjelo je i tradicionalno posluženje, podijeljeno je 150 litara vina, 30 litara rakije, 250 kilograma ribe i 30 kilograma suvih smokava, a atomosferu su podgrijali Boka bend i Duje i Kastelnuovo bend.

Grupa Rusa koji u Herceg Novom imaju stan, kažu da vole novske fešte i da zimski period planiraju u vrijeme održavanja Praznika mimoze.

Posjetioci su zadovoljni kao i organizatori JUK Herceg Fest.

Fešta na Škveru

“Organizaciono je sve funkcionisalo besprekorno, jer smo realizovali sve što smo planirali”, kazao je direktor te ustanove Stevan Koprivica, ističući da je “Praznik u uzlaznoj liniji”.

Primijetio je da je prazniki mimoze ove godine, zahvaljujući i medijima imao veliki odjek u regionu, što i jeste svrha ove manifestacije, “da bude u funkciji i turističke i kulturološke ponude grada”.

„Mimoza protiče u sjenci političkih previranja u Herceg Novom, jer je raspušten lokalni parlament i slijede novi izbori,aloi upravo ovakvim manifestacijama grad dokazuje svoju snagu – uprkos političkom kontekstu”, ustvrdio je Koprivica.

Fešta na Škveru

Najavio je i dešavanja u posljednjoj sedmici cvijetnog praznika – “Dani Francuske”, suđenje Karnevalu i koncert Željka Samardžića.

Praznik mimoze će ove godine biti i zaštitini znak 39. Sajma turizma u Beogradu (23. do 26 .februara), na kome će zemlja partner biti Crna Gora. Mažoretke, trobmonjeri i Gradska muzika prodefilovaće Knez Mihajlovom ulicom 22. februara, a 23. februara biće organizovan integralni dio programa predstavljanja crnogorske delegacije i izlagača u organizaciji NTO Crne Gore.

S.K

Najčitanije