14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Veliki uspjeh streličara Savine

Streličari
Streličari

Na 7. Državnom outdoor prvenstvu u metnom streličarstvu u Podgorici, streličari iz hercegnovskog Streličarskog kluba „Savina“ su pokazali još jednom da je ovaj sport ujedno i vrhunska vještina, gdje pored baratanja lukom morate poznavati sebe, ali i osjećati i prirodu.

U nepogodnijim vremenskim prilikama, uz kišu i vjetar, naši streličari su uspjeli da osvoje nekoliko medalja na Državnom prvenstvu na otvorenom, te se klub može pohvaliti sledećim rezultatima:

U kategoriji rikrv (olimpijski luk) seniori, Marko Mihailović iz Streličarskog kluba „Savina“ osvojio je srebro.

Nikolina Vesković, kao predstavnik kluba u kategoriji rikrv seniorke, zauzela je prvo mjesto.

Zoran Vasiljević, u kategoriji rikrv veterani, osvojio je takođe prvo mjesto. Anđelku Miloševiću, koji je u konkurenciji goli luk seniori osvojio srebro, pridružio se i Dejan Stojanović koji je u bodovanju za Državno osvojio bronzu.

Streličari
Streličari

Da je instinkt pogotovo važan za streličarstvo, u kategoriji tradicionalni tj. instinktivni luk seniori,  pokazao je i zlatnom medaljom se okitio Predrag Supić. Kao predstavnik naših najmlađih takmičara i streličara, Marko Šendeković, odličnim gađanjem, osvojio je zlatnu medalju u konkurenciji rikrv stariji pioniri.

Streličari
Streličari

Ovim turrnirom je završena sezona takmičenja na otvorenom za 2016.godinu, te Streličarski klub „Savina“ očekuju pripreme za predstojeće indoor turnire.

 

Najčitanije