11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Ugašen veliki požar u centru Tivta – vatra zahvatila samoposlugu „Aroma“

U požaru koji je jutros nešto prije jedan sat poslije ponoći izbio u centru Tivta, veliku štetu pretrjela je trgovina „Aroma“ u Njegoševoj ulicu. Vatra koja je izbila iz za sada zvanično neutvrđenih razloga, po svemu sudeći , zahvatila je  prvo nagomilanu kartonsku ambalažu u ekonomskom dvorištu iza objekta, a odmah zatim i samu prodavnicu uz čiji zid ambalaža je bila naslagana.

Odmah je intervenisao kompletan sastav vatrogasaca Službe zaštite i spašavanja Opštine Tivat, kojima su u pomoć pritekle i kolege iz Službe zaštite i spašavanja Opštine Kotor i Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Krtoli“ iz Radovića. Oni su uspjeli da spriječe da vatra zahvati obližnju stambenu zgradu i hotel „Mimoza“. Iz objekta u kojem je izbio poažr, vatrogasci su iznijeli više velikih plinskih boca, spriječivši njihovu eksploziju.

„Požar je gasilo 40 vatrogasaca sa ukupno deset vozila, a potrošeno je više od 80 tona vode da bi se vatra koja je bila u već razbuktaloj fazi, obuzdala i spasilo što se spasiti da. Zaista nadljudskim naporima, svi zajedno uspjeli smo da od vatre odbranimo oko 50 odsto objekta i oko 70 odsto robe i aparata u trgovini.“ – kazao nam je komandir Službe zaštite i spašavanja Opštine Tivat Zoran Barbić, dodajući da je intervencija trajala punih 5 sati .

Požar u Tivtu
Požar u Tivtu

Na požarištu gdje još pomalo tinja vatra, i dalje dežura jedna ekipa vatrogasaca. Na sreću, u ovom najozbiljnijem ovakvom incidentu ovog ljeta u Tivtu, uprkos činjenici da se sve odvijalo u centru grada čijim je ulicama u to doba šetao veliki broj turista, niko nije povrijeđen.

Na licu mjesta tokom trajanja intervencije bila je i gradonačelnica Tivta dr Snežana Matijević.

Izvor:S. L.

Najčitanije