20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Veliki jubilej: Petsto godina Kotorskog karnevala!

Ovogodišnji Tradicionalni kotorski karneval ima posebnu vrijednost – obilježava se 500 godina od prvog pomena maškara u drevnom gradu.

Centar za kulturu ‘Nikola Đurković’, organizator karnevala, uvažavajući značaj jubileja, pripremio je bogat program, koji će trajati od 2. do 11. februara, kada će se održati povorka uz spaljivanje krnja, te karnevalska noć.

Marija Bernard, ispred Centra za kulturu, ističe da se pripreme privode kraju, naglašavajući intenzivnu saradnju sa karnevalskim grupama.

“Mnoštvo je tradicionalnih vrijednosti u Kotoru, pri čemu je karneval jedna od najznačajnijih. Naša je obaveza, naravno i zadovoljstvo da poštujemo kulturno nasljeđe. Držim da je pred nama karneval kakav Kotor zaslužuje”, kazala je Bernard.

Urednik Karampane ponovo je Jovica Martinović kojem je, prije dvije godine, bez valjanog objašnjenja uskraćeno uređivanje ovog humorističko-satiričnog lista.

U muzičkom programskom segmentu, pored nezaobilaznog sastava Tri kvarta i popularne Who See klape, nastupaju Neno Belan i Fjumensi na otvaranju fešti, dok Terraross-u, jednom od najboljih italijanskih feštanjulskih bendova, pripada nastup na samom karnevalu.

Opširnije u prilogu TV Kotora

Izvor:kotor tv
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije