12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Velika Bokeška fešta sajam vina i maslina u Bijeloj

Velika bokeška fešta – Sаjаm mаslinа i vinа u Bijeloj

U organizaciji NVO Velika Bokeška fešta i Udruženja maslinara Boke – narednog vikenda u Bijeloj biće organizovan Sajam maslina i vina na koji je prijavljeno preko 40 izlagača. Biće organizovane edukativne radionice, predstavljeni literarni radovi, muzičko – zabavni program.

Manifestacije  će biti  organizovane na platou kod pumpne stanice u centru Bijele i u restoranu Bijela. U petak, 10. februara planiran je Okrugli sto na temu Maslina i znameniti Bijeljani.

Sajam maslina i vina, koji će obuhvatiti prodajnu  izložbu  sa prezentacijom proizovoda, maslinovog ulja, ljekovitog bilja i drugih kultura, biće otvoren u 10 sati uz prigodan muzičko zabavni programi.  Vinari će izložiti svoje proizvode a najavljeni su i  izlagači  meda.  Predviđeni su edukativni sadržaji , predavanja   o uzgoju, zaštiti , rezidbi, sadnji maslina, što će omogućiti  razmjenu  iskustva  stručnjaka i uzgajivača.

Organizatori će za posjetioce pripremiti tradicionalno posluženje. Druženje u subotu   predviđeno je da traje do 18 sati.

Maslina

U nedelju su planirali organizaciju prodajne izložbe sa degustacijom maslina i maslinovog ulja od 10 do 15 sati.

Manifestaciju su pomogli Udruženje žena Riza, Bijeljani i ljudi dobre volje kako bi obogatili turističku ponudu i predstavili tradicionalne vrijednosti mjesta, Herceg – Novog , Boke naveo je predsjednik NVO Velika bokeška fešta kazao je Nikola Svilanović.

 

Najčitanije