7.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Velibor Zolak dobitnik povelje F.E.S.T. 2016.

img_5266_resize Evropska federacija turističkih novinara (F.E.S.T.) dodjelila je direktoru AMC Communications Veliboru ZOLAKU međunarodnu turističku nagradu POVELJA F.E.S.T. 2016 za “doprinos izvrsnosti promicanja turističkih vrijednosti Budve i Crne Gore u cijelosti”.

Priznanje je uručeno na 23. Međunarodnoj smotri turizma, filma i krajobraza (INTERSTAS) koje je održana u Solinu od 9. do 13. novembra o.g. pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović.

Velibor Zolak - Povelja
Velibor Zolak – Povelja

Evropska nagrada za turizam se uručuje od 1982. godine, a nagradu je uručio Antonio Conte, predsjednik Evropske federacije turističkih novinara sa sjedištem u Rimu.

Velibor Zolak je izvršni izdavač i glavni urednik magazina “Montenegro Explorer” i “Full.Feel.Budva”, kreator nagrade “Wild Beauty Award”, “Wild Beauty Destination Magazine” i publikacije “Montenegro Selection” koja se i dalje smatra reperom turističke publicistike Crne Gore.

Zajedno sa Ivom Laurenčićem, kreirao je brend Full.Feel.Budva. Reditelj je i producent turističkih i dokumentarnih filmova “Budva, kraljica Jadrana”, “Tivat, ljetnjikovac plemenitih”, “Za jedan osmjeh 24/7”, “Ljudi sa Prokletih planina”, “Ovo je moj dom” i niza TV spotova koji su emitovani na CNN‐u, Euronews‐u i drugim inostranim TV kanalima.

Povelja - V. Zolak
Povelja – V. Zolak

Zolak je vodio kreativnu direkciju turističke promocije Crne Gore na međunarodnom tržištu od 1998. do 2009. godine.

Turistički filmovi i spotovi rađeni u produkciji AMC Communications dobitnici su priznanja i nagrada na festivalima Das goldene Stadttor, Berlin, Međunarodnom filmskom festivalu Tourfilm, Karlove Vari, Internacionalnom Festivalu Turističkih Filmova TourFilm, Poljska; Međunarodnom Tourfilm Festivalu, Hrvatska i drugim.

Najčitanije