20.6 C
Kotor

Slušaj online radio

H. Novi – Vektra Boka u stečaju

Škver HN
Herceg Novi – Škver

Privredni sud Crne Gore uveo je stečaj u u kompaniju Vektra Boka, biznismena Dragana Brkovića, zbog duga od oko četiri miliona eura koji ta firma ima prema Crnogorskoj komercijalnoj banci, saznaju Vikend novine.

U rješenju se navodi da je usvojen predlog Crnogorske komercijalne banke za otvaranje stečajnog postupka, koji je ta finansijska institucija podnij ela još 28. novembra 2011. godine zbog nemogućnosti naplate kreditnih dugovanja u ukupnom iznosu od 3.958.014 eura.

Za stečajnog upravnika imenovan je Sreten Mrvaljević, koji je tu funkciju obavljao u firmi Svislajn marketi. Prvi sastanak povjerilaca zakazan je za 16. jul, dok će ispitno ročište biti održano 23. jula.

Postupak o otvaranju stečaja u Vektra Boku trajao je skoro četiri godine, tokom kojih su Brkovićevi advokati u više navrata odlagali donošenje konačne odluke, a čak dva puta tražili i izuzeće postupajućih sudija. Na posljednjem ročištu, predstavnici Crnogorske komercijalne banke odbili su njihovu ponudu da im se ustupe kolaterali i na taj način izmiri dug.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije