13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Veče Toma Stanića u Perastu

U Muzeju grada Perasta sinoć je održan koncert poznatog umjetnika, pijaniste Tomislava Toma Stanića iz Herceg – Novog. U prepunom salonu Stanić je brojne posjetioce oduševio izvođenjem poznatih dijela kompozitora, kojima se po senzibilitetu uvjek vraća, Betoveu, Mocartu, Šopenu i Listu.

Nakon koncerta otvrena je izložba umjetničkih fotografija kojom se Tomislav Stanić bavi desetak godina. Digitalna grafika i digitalna montaža kao izraz duha vremena je njegova inspiracija u svijetu vizuelnog izražavanja.

„Moje fotografije su ustvari kombinacija detalja po umjetičkom, duhovnom nalogu i inspiraciji. Photo Shop je taj koji vam pomaže da pomirite suprotnosti i stavite sve u jednu cjelinu“ – kazao je Stanić o svojim fotografijama.

Tomislav Tomo Stanić rođen je u Herceg Novom. Završio je Nižu muzičku školu Herceg – Novi u klasi profesorice Milene Lučić – klavir. Istovremeno je završio klasičnu gimnaziju u Herceg Novom i srednju muzičku školu u Dubrovniku u klasi profesora Iva Branđolice – klavir.

Školovao se na Muzičkoj akademiji u Beogradu, kod ruskog pijaniste profesora Igora Laska. Dobio je francusku stipendiju i studirao u klasi profesora Theodore Parascivesco. Konkuriše za magistraturu na američkom Univerzitetu Države Utah. Dobija poziv i stipendiju tog Univerziteta gdje nastavlja i završava magistarske studije.

Imao je brojne nastupe u Crnoj Gori, Srbiji, Sjevernoj Americi.

Tomislav Stanić živi i radi u rodnom Herceg Novom i New Yorku.

 

 

 

Najčitanije