Veče prirodnih nauka u OŠ „Drago Milović“

Učenici OŠ „Drago Milović“ iz Tivta sinoć su priredili Veče prirodnih nauka, izvodeći eksperimente iz fizike, hemije, biologije. U prisustvu nastavnika, učenici su pokazali kako izgleda Veče nauke u školi izvodeći brojne eksperimente, plamen u čaši vode, kako napraviti dugu, vazdušna vaga, slijepljene čaše, formiranje kristala plavog kamena, savijanje svjetlosti….

Ideja je potekla od nastavnika Špira Đinovića koju su prihvatili nastavnici Anđelka Ardalić, Bojana Tesla i Ruža Novaković,  te zajedno sa učenicima osmisli jedno originalno veče predstavljajući nauku kroz eksperimente.

„Smatramo da su u našim školama i društvu prirodne nauka nepravedno zapostavljene.

Znanje koje nam pomaže da ostvarimo neki cilj i koji jeste poenta prirodnih nauka mora da preraste u saznanje.  Naši učenici teorijsko stečeno znanje, praktično su prikazali kroz eksperimente. Učenici i roditelji pokazali su veliko interesovanje. Nadamo se da će Veče prirodnih nauka postai tradicija u našoj školi“ – kazala je direktorica Ružica Lazarević.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.