Vatru gase i „Air Tractori“, ništa bez kiše

Požar i dalje gori na Luštici

Požar na Lustici iznad Zabrđa

Požar koji se juče ponovno razbuktao ispod Obosnika na Luštici, u reonu hercegnovskog sela Zabrđe, i dalje gori na nepristupačnom terenu. Vatra je još uvijek na teritoriji hercegnovske opštine, ali postoji mogućnost da se, ukoliko vjetar oijača i promijeni smjer, prenese i na tivatsku teritoriju u reonu poznatog vikendaškog naselja Krašići.

Zbog toga su još od sinoć na terenu u Krašićima ekipe Službe zaštite i spašavanja Opštine Tivat i Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Krtoli“ iz Radovića koje su preduzele sve prioritetne mjere da spremno dočekaju vatru, ako ona krene prema Krašićima.

Novi požar na Luštici jutros su iz vazduha gasila i dva protivpožarna aviona tipa „Air Tractor“ Direktorata za vanredne situacije MUP_a Crne Gore, ali njihov efekat je bio neznatan. S obzirom da će avioni poslijepodne prekinuti dejstvo jer se njihovi piloti moraju odmoriti, za očekivati je da će i ovaj požar na Luštici  biti ugašen tek kada bude pala prva kiša.

Pored Krašića, tivatski vatrogasci i danas su angažovani na terenu iznad Solila i Topliša gdje još od prethodnog velikog požara na Luštici, pomalo gori vatra u gustoj makiji i šumi na potpuno neprohodnom terenu.

4 Komentari

  1. Koliko je to minuta dozvoljeno pilotima da lete? Kad vatrogasci gase “na zemlji” – onda oni mogu da ne spavaju danima! Zar nemaju tri pilota na jedan avion “u funkciji”? Kakvo je ovo sranje od drzave i crno-humornog MUP-a…

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.