10 C
Kotor

Slušaj online radio

Vatrogasci i juče tragali za nestalim Francuzom

Brdo Vrmac
Brdo Vrmac

Tri ekipe pripadnika Službe zaštite i spašavanja Opštine Tivat i juče su bezuspješno pretraživale veći dio brda Vrmac gdje se sumnja da je moguće završio francuski turista Robert Janot koji se prije nekoliko dana, odvojio od grupe planinara sa kojom se vraćao sa Lovćena ka Tivtu. Od tada Janota bezuspjeha intenzivno po obroncima Lovćena iznad Kotora neprestano traže kotorski vatrogasci, a njihove kolege iz Tivta pretražuju reon broda Vrmac jer je Francuz prije nego što se odvojio od grupe, vodiču kazao da namjerava obići autrougarsku tvrđavu na tom brdu. U potragu je, onda kada to dozvole vremenske prilike, uključen i policijski helikopter.

„Tri ekipe od jutros su detaljno pretražile kompletan teren na potezu od Većeg brda iznad Lepetane, prema Gornjem Stolivu i Gornjoj Lastvi, ćak do iznad Markov rta na Prčanju, i teren od Peana prema Svetoj Agati, kao i područje od tvrđave na Vrmcu prema Kavču i Bogdašićima. Obišli smo sve markirane i obilježene staze, ali i one koje to nisu, probijali smo se kroz gusto rastinje, pregledali i neke jame, ali nismo našli nikakav trag nestalog turiste.“- kazao nam je  oko 14 sati komandir Službe zaštite i spašavanja Tivat Zoran Barbić, dodajući da je istovremeno ekipa vatrogasaca iz Kotora pretraživala dio Vrmca iznad mjesta Muo i dijela Prčanja, uz obronke Lovćena iznad Kotora koje pretražuju već danima.

Inače, tivatski vatrogasci i njehove kolege iz DVD „Krtoli“ i Radovića, preksinoć su oko 21 sat dobili poziv sa Kaluđerovine u Krtolima gdje je pod udarima valova i jake bure, tonula manja jahta, vlasništvo jedog srbijanskog državljanina. Motorni brodić dug 8 metara a koji je bio vezan na bovi u blizini kuća na Kaluđerivini, iz za sada neutvrđenih razloga, počeo je primati more i uskoro je, i prije nego što su vatrgasci uspjeli doći na lice mjesta, potonuo na vezu. Na licu mjesta bila je i ekipa Plovne jedinice MUP-a i inspektor sigurnosti plovidbe Lulke kapetaninje Kotor koji su kosntativali da iz potonulog brodića nema isticanja goriva i ulja. Brod je juče, kada su se smirili bura i more, izvađen.

Izvor:S. L.

Najčitanije