Vatra više ne prijeti kućama u Đuraševićima

Vatrogasci – Đuraševići

Vatra više ne prijeti kućama u tivatskom selu Đuraševići.

Vatrogasci kontrolišu stanje na terenu, gase požar i ne dozvoljavaju da se vatra prenese na drugu stranu.

Nakon relativno mirnije noći, tivatski vatrogasci su od ranog jutra imali i pune ruke posla sa požarom na Grabovcu.

U selu Đuraševići jutros je na sceni bila prava drama, jer je vatra uprkos svim naporima gasilaca prodrla u atar sela.

Na terenu u Đuraševićima je više ekipa tivatskih i vatrogasa iz Bijelog Polja i Dobroboljnog vatrogasnog društva Krtoli kojima pomažu mještani i privatnici sa auto cisternama.

Požar je zaustavljen na rubu nove saobraćajnice u izgradnji MR1 koja je odigrala ulogu vatrogasne barijere pa gasitelji sada uspješno sprečavaju da se vatra prenese preko ceste dalje prema selu.

Vatru kod Đuraševića gasi i jedan od protivpožarnih aviona MUP-a.

Još uvijek je aktivno i požarište iznad Solila gdje se vatra u gustom rastinju polako spušta prema Toplišu.

Požar kod Solila i Topliša gase ekipe Dobrovoljnog vatrogasnog društva Krtoli kojima pomažu kolege vatrogasci iz Bijelog Polja i oni rade sve da se ne ponovi jučerašnja situacija kada je vatra na nekoliko sati prekinula saobraćaj na jedinoj drumskoj vezi Luštice sa ostatkom države.

Na moru pored Krašića i Petrovića dežuraju i patroliraju tri plovila Lučke kapetanije Kotor i Uprave pomorske sigurnnosti kao i gliser Porto Monterengra i par plovila privatnih vlasnika za slučaj da bude potrebna eventualna evakuacija morskim putem. Na terenu su potpredsjednici Opštine Tivat Ilija Janović i Dejan Maslovar.

IzvorS. L.
Podijeli

1 komentar

  1. Brao vi ga…sade čekamo da se poteštata adata i nasmije uz firmirane cvikere. Obeća blagostanje i da da nam gori ka i drugijema. A onde da ovizi sa službenijem autićima obilazu teren. A ne da se voze od nosa do pete,ka ona śora lijepa mlada adatana te šapurau da je nečizija ljubavnica. A,more bit,kada je rabotala na recepcion gala vilag. A i ovizi drugizi te su ig pozapošljavali,da sad gase novu domovinu,da je bolje upoznau. Ima ig za vatrogasnu brigadu,a mogu se slikat za reklamu sa izbjeljenim zubima u ordinaciji đe se sve može.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.