Vatra se spušta prema tivatskom polju – foto

Vatrogasci sa terena smatraju da je situacija dovoljno kritična da bi Direktorat za vanredne situacije mogao da zatraži i pomoć iz inostranstva jer je riječ o požaru koji je poprimio razmjere elementarne nepogode.

Selo Begovići na Luštici evakuisano je, a vatrogasci, dobrovoljci i mještani se bore da zaštite kuće.

Nakon što je jutros bila alarmantna situacija u kotorskom naselju Bigova stanje se stabilizovalo jer su vatrogasci uspjeli da odbrane kuće.

Na trerenu je bio i gradonačelnik Kotora Vladimir Jokić koji je zbog dramatične situacije u Bigovi napustio sjednicu okalnog parlamenta.

Vatrogasci su na terenu angažovali nekoliko privatnih preduzetnika sa građevinskim mašinama koji su na licu mjesta probijali nove protivpožarne puteve i time olakšavali prilaz vozila vatri i omogućavali prekidanje požarnog fronta.

Trenutno je situacija na požarištu pod relativnom kontrolom. Veliki požar između Grabovca i Bigove izbio je juče.

Komandir Službe zaštite i spasavanja opštine Kotor Maksim Mandić je kazao da je vatra nošena olujnom burom uspjela da uđe u obuhat sela Bigova i da su se vatrogasci nadljudskim naporima borili “bukvalno da sačuvaju kuću po kuću”.

Vatra je nanijela manje štete na određenim objektima, ali zasad nijedan objekat nije uništen.

Na terenu su sve raspoložive ekipe Službe zaštite Opštine Kotora, Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Perasta i Službe zaštite iz Budve, a u gašenju pomažu i mještani.

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.