13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Vatra prijeti da ugrozi Krašiće

Krašići

Vatra koja je jutros izbila na Obosniku spustila se prema Krašićima i došla u neposrednu blizinu velikog vikendaškog naselja.

Sve raspoložive snage su na terenu i brane naselje od vatre.

Situacija je relativno stabilna i požar ne ugrožava objekte u Krašićima, ali se sa pozornošču prati razvoj meteo situacije odnosno skretane ili eventualno jačanje vjetra koji dodatno raspiruje vatru.

Požar gori u nepristupačnom terenu u šumi cijelom dužinom od vrha brda Obosnik do gotovo morske linije i sa terena ga je gotovo nemnoguće ugasiti.

Trenutno na njemu dejstvu dva aviona Direktorata za vanredne situacije MUP-a, a među vatrogascima se širi nezvanična priča da bi u poslijepodnevnim satima na aerodrom Tivat trebao da stigne prvi avio sa pomoći iz inostranstva.

Prema nezvaničnim saznanjima ne radi se o kanaderu ili bilo kakvom sličnom avionu za gašenje požara iz vazduha, već o običnom vojnom transportnom avionu koji će donijeti pomoć u pumpama, agregatima, crijevima i ostaloj opremi za gašenje požara.

Krašići

Požar na poluostrvu Luštica, koji je izbio juče, sada je pod kontrolom, saopšteno je iz tivatske Službe zaštite i sapašavanja.

Požarišta su i dalje aktivna, međutim gašenje vatre umnogome olakšava i to što je vjetar prestao da duva.

“U gašenju požara pomaže Vojska Crne Gore. Nijedan objekat za sada nije ugrožen”, rekao je za Boje jutra komandir Službe zaštite i spasavanja Tivat Zoran Barbić.

Uskoro se očekuje i pomoć iz vazduha, koju će pružiti MUP.

Iako je Crna Gora juče zatražila međunarodnu pomoć, od toga zasad nema ništa.

Izvor:S. L.

Najčitanije