Vatra prijeti da ugrozi Krašiće

Krašići

Vatra koja je jutros izbila na Obosniku spustila se prema Krašićima i došla u neposrednu blizinu velikog vikendaškog naselja.

Sve raspoložive snage su na terenu i brane naselje od vatre.

Situacija je relativno stabilna i požar ne ugrožava objekte u Krašićima, ali se sa pozornošču prati razvoj meteo situacije odnosno skretane ili eventualno jačanje vjetra koji dodatno raspiruje vatru.

Požar gori u nepristupačnom terenu u šumi cijelom dužinom od vrha brda Obosnik do gotovo morske linije i sa terena ga je gotovo nemnoguće ugasiti.

Trenutno na njemu dejstvu dva aviona Direktorata za vanredne situacije MUP-a, a među vatrogascima se širi nezvanična priča da bi u poslijepodnevnim satima na aerodrom Tivat trebao da stigne prvi avio sa pomoći iz inostranstva.

Prema nezvaničnim saznanjima ne radi se o kanaderu ili bilo kakvom sličnom avionu za gašenje požara iz vazduha, već o običnom vojnom transportnom avionu koji će donijeti pomoć u pumpama, agregatima, crijevima i ostaloj opremi za gašenje požara.

Krašići

Požar na poluostrvu Luštica, koji je izbio juče, sada je pod kontrolom, saopšteno je iz tivatske Službe zaštite i sapašavanja.

Požarišta su i dalje aktivna, međutim gašenje vatre umnogome olakšava i to što je vjetar prestao da duva.

“U gašenju požara pomaže Vojska Crne Gore. Nijedan objekat za sada nije ugrožen”, rekao je za Boje jutra komandir Službe zaštite i spasavanja Tivat Zoran Barbić.

Uskoro se očekuje i pomoć iz vazduha, koju će pružiti MUP.

Iako je Crna Gora juče zatražila međunarodnu pomoć, od toga zasad nema ništa.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.