20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

VANREDNA VIJEST: Herceg Novi: Eksplodirao automobil, povrijeđen Duško Roganović

Foto: Slavica Kosić

Vozilo kojim je upravljao Duško Roganović iz Herceg Novog eksplodiralo je danas u blizini glavne autobuske stanice u tom gradu.

Roganović je u kritičnom stanju i prebačen je u bolnicu u Meljinama.

“Dežurna služba Centra bezbjednosti Herceg Novi obaviještena je oko 14,40 časova da je na magistralnom putu u blizini Autobuske stanice u Herceg Novom došlo do eksplozije u vozilu koje je bilo u pokretu. U vozilu se, prema informacijama kojima raspolažemo, nalazio D.R. iz Herceg Novog. On je sa povredama transportovan u najbližu medicinsku ustanovu. O događaju je obaviješten nadležni tužilac. Na licu mjesta će biti izvršen uviđaj, uz prisustvo vještaka za PEH i učešće tima iz Forenzičkog centra.

Policija preduzima aktivnosti na utvrđivanju okolnosti nastanka eksplozije kao i svih činjenica u ovom događaju”, saopšteno je iz Uprave policije.

Vozač prebačen u KBC Podgorica oko 18 sati

Kako prenose mediji, za volanom automobila bio je Duško Roganović iz Herceg Novog, koji je osuđen zbog ubistva navijača Crvene zvezde Marka Vesnića i ranjavanje Ivana Markovića 2009. godine u Igalu, zbog čega je 2014. pravosnažno osuđen na osam godina zatvora.

On je teško povrijeđen i nakon ekplozije je prebačen u Opštu bolnicu Meljine, odakle je oko 18 sati helikopterom MUP-a transportovan u Klinički centar u Podgorici.

Roganović je u eksploziji izgubio obje noge.

“Dovezen u teškom šoknom stanju, sa povredama na obje potkoljenice i obje butne kosti, sa traumatskom amputacijom obje potkoljenice, sa ranama na obje nadlaktice i podlaktice. Poslije kraće reanimacije uveden je u operacionu salu gdje je zasutavljeno krvarenje a potom urađena reamputacije obje butne kosti. Pacijent je u stabilnom stanju”, saopštio je za RTCG doktor u bolnici Meljine Milovan Savić.

Detonacija je odjeknula cijelim centrom grada, a čula se čak i do Igala.

Mnogi su istrčali uznemireni, a ubrzo su na lice mjesta došle vatrogasne ekipe i ekipa Hitne pomoći, kao i pripadnici Centra bezbjednosti Herceg Novi.

Saobraćaj na tom dijelu magistrale, od autobuske stanice do Centra bezbjednosti, je otežan i preusmjerava se centrom grada, Njegoševom ulicom.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije