16.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Vandali ne daju mira ni mrtvima – Ništa nije sveto

sperploca preko otvorenog groba

Nepoznati počinioci su sa jednog od grobova na gradskom groblju Brdišta u Tivtu ukrali dvije velike mermerne ploče. Umjesto njih, lopovi su otvorenu grobnicu prekrili sa komadima šperploče što je prenerazilo porodicu pokojnika koja je zatekla vandalski oskrnavljeno vječno počivalište svog srodnika te je slučaj odmah prijavila policiji i Komunalnom preduzeću koje gazduje gradskim grobljem.

Direktor Komunalnog Rade Popović kazo je da je to već drugi čin krađe i oštećivanja grobova na Brdištima u posljednja dva mjeseca jer su takođe nepoznati lopovi, tokom novogodišjih praznika, pokušali ukrasti mermerne ploče sa drugog groba. U tome međutim, tada nisu uspjeli, pa su na grobnici ostavili oštećene ploče.

Na Brdištima je i lani bilo više slučajeva krađa i oštećenja spomenika i grobnica, ali su lopovi tada umjesto mermera, krali metal -alke sa kojima se podižu ploče sa grobnica, metalne ornamente sa spomenika i slično.

Popović je kazao da je i Komunalno podnijelo prijavu policiji zbog najnovijeg i do sada najvandalskijeg ataka na grobove na Brdištima, te da očekuje da će policija, uz pomoć građana, uspjeti da rasvijetli ovaj nemio događaj i spriječi dalje uzmeniravanje pokojnika na gradskom groblju.

Izvor:S. L.

Najčitanije