8.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Uvertira za dinamično ljeto u Porto

Porto Montenegro
Porto Montenegro

Atraktivan majski kalendar dešavanja koje za svoje za goste i rezidente priređuje tivatski nautički centar Porto Montenegro, proteći će u znaku globalne manifestacije Noć muzeja, izložbe sa nautičkom tematikom, zanimljivih sportskih sadržaja od kundalini i detox joge, preko plesnih ritmova zumbe, sesija jedrenja i časova za najmlađe jedriličare, do tematskih večeri i aranžmana u hotelu “Regent Porto Montenegro”.

“Dinamika našeg majskog kalendara samo je uvertira u ljetnji, kada će brojni zabavni događaji, regate, koncerti i izložbe, biti samo neki od razloga zašto će tivatski nautički centar i ovog ljeta nositi epitet najdinamičnijeg turističkog proizvoda na obali.”-kazao je juče tim povodom PR menadžer Porto Montenegra Danilo Kalezić koji je novinarima predstavio što će se to sve do kraja mjeseca odvijati na prostoru elitne tivataske marine za mega i super jahte.

Već danas će tako “Adriatic Marinas” u saradnji sa tivatskim Domom zdravlja u Jahting klubu Porto Montenegra, u vremenu od 8.30 do 10.30 sati, prirediti besplatan opšti zdravstveni pregled – kontrolu krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi.

Povodom globalne kulturne manifestacije “Noć muzeja”, u Zbirci pomorskog nasljeđa Porto Montenegra u 16. maja biće otvorena izložba pod nazivom „Od brodskih linija do linija broad”, autora prof. istorije Dražena Jovanovića. Na izložbi će biti prikazan dio arhivske i dokumentarne građe muzeja, koji će opisati život i sudbinu pojedinih brodova, od inicijalne ideje za njihovu izradu – prvobitnih proračuna i tehničkih nacrta, do fotografija već izgrađenog broda.

Iste večeri, povodom “Noći muzeja”, podmornica „Heroj“ i Zbirka pomorskog nasljeđa će biti otvorene od 20časova do ponoći, a ulaz je besplatan. Za zabavu na platou ispred ovih muzejskih zdanja biće zaduženi muzički bendovi.

Koncert na harmonici u izvođenju solista Borisa Lenka, Boruta Zagoranskog i studenata Muzičke akademije na Cetinju biće održan 29. Maja u Zbirci pomorskog nasljeđa, u sklopu programa Međunarodnog muzičkog festivala – Harmonika Fest u Tivtu, a koji je posvećen 35-godišnjici osnivanja Muzičke akademije. Izložba akademske slikarke Maše Jovović pod nazivom „Posmatrači šunjalice“, već je postavljena je u izložbenom prostoru Upravne zgrade „Adriatic Marinasa“ na Seljanovu i trajaće do 15. maja.

“Porto Montenegro Sportski klub ovog proljeća posjetiocima nudi tri teniska terena, teren za squash, fitness centar, kuglanje, stoni tenis, veliki izbor časova kao što su joga, HIIT, pilates, salsa i zumba. Svi ljubitelji salsa i zumba plesnog pokreta biće prisutni na velikoj žurci koja se organizuje 29. maja. Pravo osvježenje u toplim danima je i novi sadržaj Sportskog kluba, a to je Aqua aerobic. Svi ljubitelji jedrenja uživaće i ovog mjeseca na sesija jedrenja na BLU26 jedrilicama, twilight ili rowing sesijama, ali i časovima jedrenja za najmlađe.”- istakao je Kalezić.

Lamprecht
Lamprecht

DOMAĆINI “PINK PANTHER TOUR-A” I “TRANSAPPENINNICA “ RELIJA

Porto Montenegro će sutra biti domaćin i učesnika “Pink Panther Tour-a 2015”- jedinstvenog višednevnog relija superautomobila koji je 1.maja krenuo iz Pariza. Nakon Praga, Budimpešte, Beograda i Ulcinja, učesnici ovog okupljanja ultrabogatih zanesenjaka skupim I brzim automobilima, danas će posjetiti i Porto Montenegro gdje će prenoćiti. Iz Tivta karavan sutra nastavlja za Dubrovnik i dalje prema Veneciji I Monaku gdje će se završiti nakon preveženih ukupno 2.900 kilometara kroz devet država Evrope. Učesnici “Pink Panther Toura” voze modern I skupe superautomobile prestižnih brendova popu “Ferrari-ja”, “Lamborghini-ja”, “Porsche-a”, “Bentley-a”, “Aston Martin-a”, “Mercedes-a” i sličnog.

Sredinom mjeseca, Porto Montenegroće opet ugostiti i ultraskupe i rijetke oldtajmer-automobile, učesnike još jednog od najčuvenijih relija vrijednih starih automobila u regionu – “Transappeninnica 2015”. Ovaj reli okuplja vlasnike automobile –veterana, proizvedenih prije 1945 godine, a ove će godine on krenuti 9.maja iz grada Ćezenatiko blizu Ankone u Italiji i do 15.maja obići više gradova uz obalu Jadrana u Italiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori gdje će učesnicima tog relija domaćin biti Tivat i Porto Montenegro.

Izvor:S. L.

Najčitanije