13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Uspostavljena ekonomska i kulturna saradnja Herceg-Novog i Jagodine

H. Novi – Jagodina

U prostorijama Skupštine grada Jagodine juče je potpisan Memorandum o privrednoj, kulturnoj, turističkoj i sportskoj saradnji Jagodine i Herceg-Novog i najavljeno bratimljenje ova dva grada.

Memorandum su potpisali predsjednik Opštine Herceg-Novi Stevan Katić i gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović.

Na konferenciji za medije, predsjednik opštine Herceg-Novi Stevan Katić istakao je da je saradnja uspostavljena u najboljem interesu građana oba grada i vjeruje da je uspjeh zagarantovan. Kako je kazao, Herceg-Novi je nakon perioda stagnacije ponovo u usponu i očekuje da snažno prijateljstvo dva grada pomogne dalji razvoj udruženih strana.

Izražavajući zadovoljstvo što je u Jagodini na čelu hercegnovske delegacije, najavio je da će već na nekoj od narednih sjednica Skupštine opštine Herceg-Novi jedna od tačaka biti odluka o bratimljenju Herceg Novog i Jagodine.

Dodao je da će nastojati da omoguće učenicima Turističko ugostiteljske škole u Jagodini da stručnu praksu obavljaju u Herceg-Novom, kao i drugi niz sličnih razmjena.

H. Novi – Jagodina

Obraćajući se novinarima predsjednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma je istakao da mu je izuzetno drago što su za buduću saradnju grad Herceg-Novi i njegovo rukovodstvo izabrali Jagodinu.

„Jagodina je postala brend u Srbiji, najpre po dovodjenju stranih investitora, a onda i po turističkim potencijalima, a Herceg Novi je svjetski poznato turističko mjesto na Jadranskom moru i imaju bezbroj mogućnosti za saradnju. Od buduće saradnje dva grada najviše koristi će imati njihovi građani“, kazao je Marković.

Kako je poručio, Jagodina će pomoći Herceg-Novom u iznalaženju stanih investitora, kao i predlaganjem ideja i projekata, kada god i gdje god to budu zatražili. Najavio je da će predstavnici Novog biti sastavni deo jagodinske privredno-političke delegacije prilikom neke od narednih posjeta inostranstvu.

Takođem , razgovaraće da od naredne godine Herceg-Novi bude destinacija za odmor jagodinskih osnovaca, koji već 13 godina ljetuju o trošku grada na crnogorskom primorju. Pored osnovaca, u Novom će ljetovati i članovi jagodinskih KUD-ova, kao i penzioneri.

Najčitanije