15 C
Kotor

Slušaj online radio

Uspostavljen sezonski vazdušni most sa Tel Avivom

Gosti iz Izraela
Gosti iz Izraela

Prvim čarter-letom na relaciji Tel Aviv-Tivat, danas je u Crnu Goru doputovalo 168 izraelskih turista koji će odmarati u hotelima na Crnogorskom primorju. Svečani doček za „airbus A320“ izraelske kompanije „Israir Airlines“ i njegove putnike, priredilo je Aerodrom Tivat, Nacionalna turistilka organizacija, Ministarstvo održivog razvoja i turizma, Ministarstvo vanjskih polova i Turistička organizacija Tivta. „Israir Ailines“ će između glavnog grada Izraela i Tivta, odnosno Podgorice, do kraja okrobra imati ukupno 49 rotacija i kako se očekuje, kod nas dovesti oko 10 hiljada izraelskih turista.

Među putnicima na prvom letu iz Tel Aviva, bio je i počasni konzul Crne Gore u Izraelu, Nimrod Rinot koji je najzaslužniji što je ovaj projekat Nacionalne turističke organizacije i Vlade Crne Gore zaživio.

„Siguran sam da će izraelski turisti uživati u Crnoj Gori. Nijesu mnogo znali o Crnoj Gori ali je Vlada vaše države je pokrenula kampanju zajedno sa kompanijom „Israir“ da im pokažemo šta sve Crna Gora može da im ponudi. Siguran sam da će ovo biti jedna uspješna destinacija za izraelske turiste.“- kazao je novinarima na aerodromu konzul Nimrod kojemu su predstavnice TO Tivta tom prilikom uručile progodne poklone.

Marijana Živković iz Ministarstva vanjskih poslova kazala je da će posredstvom naše konzularne mreže u Izraelu, pored turizma, ubrzo doći i do intenziviranja odnosa dviju država i u drugim granama ekonomije i biznisa.

Poklon TO za konzula
Poklon TO za konzula

Marko Petričević, generalni direktor Direktorata za upravljanje turističkom destinacijom u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, kazao je da će izraelski gosti biti smješteni uglavnom na budvanskoj rivijeri, hotelu „Palmon Bej“ tivatskog HTP “Primorje” u Igalu, te u Bečićima.

“Stižu nam  ljudi uglavnom starije populacije koji su radili čivat svoj radni vijek i imaju na raspolaganju da potroše dosta novca. Među njima su gosti koji će imati kružne ture kroz Crnu Goru, obilaziti znamenitosti, a druga vrsta izraelskih turista su tzv. „leisure“ gosti, koji su došli da vide destinaciju i da otkriju šta će im se svidjeti.”- objasnio je Petričević.

izraelski airbus A 320 koji je doveo prve turiste u Tivat
izraelski airbus A 320 koji je doveo prve turiste u Tivat

Airbusi A-320 kompanije “Israir”, letjeće iz Tel Aviva za Tivat jednom sedmično, svake srijede do kraja oktobra, a jedan sedmični let na relaciji Tel Aviv-Podgorica, ta kompanija uvešće počevši od 25.maja.

Izvor:S. L.

Najčitanije