15.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Uručene Zelene nagrade za 2017.

Zeleni tim

Zeleni tim Opštine Tivat uručio je Zelene nagrade za 2017. godinu za poseban doprinos u cilju zaštite životne sredine.

Nagrade su primili Služba spašavanja i zaštite Opštine Tivat i Dobrovoljno vatrogasno društvo „Krtoli“, kao i Ekološka radionica Srednje mješovite škole „Mladost“ iz Tivta. Zelene plakete i dva stabla rogača, uručila je predsjednica Zelenog tima i sekretarka Sekretarijata za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Tatjana Jelić.

Ispred Službe spašavanja i zaštite, nagradu je primio Zoran Barbić, a ispred Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Krtoli“ Milan Vukošić, koji su stablo rogača poklonili Velikom gradskom parku u Tivtu, još jednom pokazujući svoju nesebičnost i darežljivost.

„Posebnu zahvalnost želim da iskažem Službi zaštite i spašavanja Opštine Tivat i Dobrovoljnom vatrogasnom društvu „Krtoli“, koji su ovog ljeta uložili nadljudske napore, ugrožavajući lične živote, a u cilju spašavanja ljudskih života, imovine, ali i cjelokupne flore na području naše Opštine, koji je izrazito bogat i vrijedan. Takođe, veoma smo ponosni što se predstavnici Službe redovno odazivaju dobrovoljnim akcijama i radionicama koje organizuje Zeleni tim“ – kazala je Jelić, obrazlažući uručenu nagradu.

Zeleni tim

Drugo stablo uručeno je Ekološkoj radionici, koju vodi profesorica Zorana Grubišić, a nagradu je primila u ime Srednje mješovite škole „Mladost“ direktorica Jovanka Vujačić, koja se zahvalila na kontinuiranoj saradnji između ove dvije institucije, uz aktivno učešće učenika, te naglasila da će pomenuto stablo krasiti botaničku baštu otvorenog amfiteatra škole.

Tokom posjete Ekološkoj radionici srednje škole, učenici Mia Zeković i Luka Reković su održali izuzetno zanimljivu prezentaciju na temu zaštite životne sredine i predstavili projekte i aktivnosti koje su u sklopu radionice realizovali u proteklom periodu. Tatjana Jelić se zahvalila kreativnim učenicima škole, na čelu sa njihovim mentorima, na kontinuiranom zalaganju i učestvovanju u akcijama Zelenog tima, pozivajući ih da i ubuduće njeguju iste vrijednosti.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije