Uručene nagrade najboljima na konkursu „Vodacoma“

U Tivtu obilježena dva međunarodna ekološka datuma

Svjetski Dan šuma 21.mart i Svjetski dan voda 23.mart, obilježeni su danas u Tivtu zajedničkom manifestacijom koju su priredili Zeleni tim Opštine Tivat i Koordinaciono društvo za vodosnabdijevanje i odvođenje otadnih voda Crnogorskog primorja „Vodacom“ iz Tivta.

Proslavi u multimedijalnoj dvorani Opštine, prisustvovali su predstavnici ovdašnje privrede, institucija koje se bave zaštitom životne sredine, NVO sektora, ekološki aktivisti i učenici tivatskih škola. U obilježavanje značajnih eko-datuma uključio se vrtić “Bambi” izložbom dječjih radova na temu “Šume i vode” što je postavljena u holu Opštine Tivat.

„Drago nam je što su djeca u ovako velikom broju prisutna ovdje, jer je veoma važno da mlade generacije shvate svu važnost očuvanja šuma i voda kao izuzetno vrijednih prirodnih resursa bez kojih ne može biti ni ljudskog života, te da se upoznaju sa postulatima održivog razvoja.“ – kazala je Tatjana Jelić, sekretarka Sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine Opštine Tivat.  Održane su i prezentacije o ovom problematici, među kojima je najviše simpatija izazvalo predavanje „Tajna vode“ koje je, pod mentorstvom učiteljice Nevenke Saveljić, pripremila učenica II4 razreda OŠ “Drago Milović”, Pavla Petrović.

Nada Krivokapić iz „Vodacoma“ naglasila je aktivnosti koje ta firma u saradnji sa opštinama Crnogorskog primorja i sa Cetinjem, već godinama ulaže na planu poboljšanja vodosnabdijevanja i odvođenja otpadnih voda, istakavši da je u toku i gradnja prvih postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda na našoj obali. „Vodacom“ je inače, ove godine u susret Danu voda, sproveo posebnu kampanju „Čisto more, naše more“ čiji je akcenat bio na uticaju otpadnih voda na čistoću mora. Tim povodom nagrađivani su najbolji foto i video radovi na ovu temu, a juče su laureatima uručene i nagrade.

Sa manifestacije
Sa manifestacije

U kategoriji „Lijepo lice mora“ prvu nagradu – notebook računar dobila je Jadranka Mamić iz Podgorice, drugo mjesto i CKB poklon karticu u iznosu od 100 eura osvojila je Kristina Kobojevć iz Kotora, a treći je bio Rudolf Ham iz Budve kome je pripala CKB poklon kartica sa iznosom od 50 eura.

U kategoriji „Ružno lice mora“ prvo mjesto i CKB poklon kartica od 100 eura pripalo je Vesni Mačić iz Kotora, drugo mjesto i paket proizvoda kompanije „Knjaz Miloš“ osvojila je Branka Čelanović-Ilijanić iz Herceg Novog, dok je treći bio Danijel Đorđević iz Budve koji je dobio CKB poklon karticu od 50 eura.

Prvu nagradu – kurs jedrenja u Porto Montenegru, u kategoriji najboljih video radova dobile su Valentina Radonjić, Jovana Seferović i Teodora Nikolić iz Kotora, CKB poklon kartica od 100 eura pošla je u ruke Branka Miljevića iz Bara, a Baranin Jasmin Pepić osvojio je treće mjesto i CKB poklon karticu od 50 eura.

IzvorS. L.
Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.