10 C
Kotor

Slušaj online radio

Uručene nagrade najboljim sportistima Kotora

U prepunoj palati Bizanti u četvrtak su dodijeljena priznanja najuspješnijima u kotorskom sportu za 2017.godinu.

Prema odluci Komisije za sport i sportskih novinara, Nemanja Kašćelan, član auto moto sportskog kluba “Blažo Smiljanić”, najbolji je sportista Kotora u 2017. godini, a titula za najbolji sportski kolektiv pripala je Auto moto klubu “Blažo Smiljanić”.

Nemanja Kašćelan je trostruki prvak Crne Gore i nosilac Zlatne kacige. Nagradu Kašćelanu uručio je predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić.

Najboljim sportistima Kotora uručene nagrade

Kotorani su klupski prvaci države već čitavu deceniju,a najbolji u svojim klasama na prvenstvu Crne Gore su Željko Bato Banićević, Jovan Perunović, Vasilije Jakšić, Goran Vučković,Đuro Brkan,Zoran Rajhel,kao i Nemanja Kašćelan, koji je najuspješniji treću godinu zaredom.

Nagradu direktoru kluba Tripu Bukilici dodijelio je novinar Dragan Sklender.

Za najboljeg perspektivnog sportistu izabran je Miroslav Perković,kapiten juniorske vaterpolo reprezentacije Crne Gore, koja je nedavno postala prvak Evrope. Perković je član vaterpolo akademije Kataro. Nagradu Perkoviću uručio je predsjednik Komisije za sport i potpredsjednik Opštine Kotor Branko Nedović.

Najbolji sportski radnik je Igor Majer, koji je ove godine sa Triatlon klubom Multisport akademija Mayer u Kotoru organizovao triatlon trku Ocean Lava Montenegro, u okviru Ocean Lava serije takmičenja, koja se održavaju u 12 zemalja svijeta. Važno je istaći da je ova trka prva,ne samo u Crnoj Gori u okviru ove serije takmičenja, već i u cijelom regionu. Priznanje Majeru dodijelio je Dejan Adžić, član Komisije za sport.

Za najboljeg trenera proglašen je Miodrag Matković, član stručnog štaba juniorske vaterpolo reprezentacije Crne Gore,koja je osvajač titule šampiona Evrope.

Matković je trener u kotorskom Primorcu,a nagradu je uručio savjetnik za sport u nadležnom Sekretarijatu Slobodan Mačić.

Specijalno priznanje za razvoj sporta dobio je jedriličarski klub Lahor, koji ove godine slavi 70 godina postojanja i njegov član Miloš Radonjić, za izuzetan sportski rezultat. Radonjić je podsjetimo,sa svojom ekipom jedriličara, osvojio prestižnu Mrdujsku regatu u Hrvatskoj. Filipu Petričeviću, predsjedniku Lahora priznanje je dodijelio novinar Dragan Sklender,a Milošu Radonjiću, sekretarka za kulturu,sport i društvene djelatnosti Jelena Vukasović.

Najboljim sportistima Kotora uručene nagrade

Posebna priznanja za sportske rezultate dobili su članovi juniorske vaterpolo reprezentacije Crne Gore i aktuelni prvaci Evrope Aljoša Mačić, Jovan Pržica, Vuk Drašković i Bogdan Radnjić, članovi košarkaškog kluba Kotor Balša Jokić i Andrej Joksimović i iz borilačkih sportova Anastazija Petrović, Biljana Mitrović i Mirjana Martinović, koja je zahvalila u ime nagrađenih i poželjela još bolje rezultate svim sportistima u narednoj godini.

Nagrade je uručila potpredsjednica Opštine Kotor Ljiljana Popović Moškov.

Komisija je radila u sastavu Branko Nedović, predsjednik i članovi Jelena Vukasović, Petar Đakonović, Dejan Ažić i Momo Knežević, kao i sportski novinari Nikola Dončić iz Televizije Kotor i Dragan Sklender iz Radio Kotora.

Najčitanije