13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Uređuju Solila

Solila
Solila

JP “Morsko dobro” Budva  i u ovoj godini nastavlja sa sanacijom i uređenjem infrastrukture na području rezervata prirode  Tivatska Solila- saošpteno je juče iz te firme.

U novoj fazi radova uređen je prostor ispred informativnog punkta,  postavljanjem pergole sa klupicama koja će služiti za prijem kako organizovanih grupa, tako i individualanih posjetilaca. Izvršeno je i hortikulturno uređenje kontakt zone oko info-punkta nabavkom sadnica autohtonih biljnih vrsta. Za te stvrhe je i Turistička porganizacija Tivat donirala dvije sadnice lokalnih biljnih vrsta.

Obavljeno je  i predsezonsko košenje i uklanjanje korovske vegetacije na potezu dva paralelna nasipa u Solilima u ukupnoj dužini od dva kilometra.

“Ovim radovima je saniran i nasip u dužini od 15 metara, izvršeno nasipanje staze na nasipu tamponom i farbanje metalnih konstrukcija sa natpisima lokaliteta na kapijama rezervata.

Zbog bezbjednosti posjetilaca, izvršena je sanacija drvenih mostova zamjenom postojećih dasaka i farbanje propisanom zaštitom, učvršćavanje stubova drvene ograde, kao i kula za osmatranje ptica.”- saopšteno je iz “Morskog dobra” uz napomenu da slijedi sanacija postojećih informativnih tabl u rezervatu i i izrada jedne nove.

Izvođač radova u Solilima je komapnija  “V projekt” iz Nikšića, a ukupna vrijednost investicije sa nadzorom u ovoj fazi iznosi  18.663 eura.

 

Najčitanije