Urediće plažu i zelene površine

Turistička organizacija Tivat uspjela da kod „Morskog dobra“ progura projekat uređenja dijela obale u Donjoj Lastvi

Dio obale u Donjoj Lastvi koji ce biti uredjen
Dio obale u Donjoj Lastvi koji ce biti uredjen

Turistička organizacija Tivat saopštila je juče da je od JP „Morsko dobro“ iz Budve dobila zvaničnu potvrdu da će to preduzeće pristupiti uređenju dijela obale u Donjoj Lastvi, u blizini tamošnjeg Turist-biroa. TO Tivat inače, već godinama od budvanske firme traži da se uredi ovaj dio obale i plažu.

„Iz “Morskog dobra” su nam potvrdli da su pribavili urbanističko-tehničke uslove za uređenje ovog dijela obale i da je pripremljen tender za izgradnju novih plaža u svim opštinama, gdje se nalazi i ova lokacija.”- saopšteno je iz TO Tivat.

U prvoj fazi radiće se pješčana plaža dužine 130 metara na potezu od skretanja sa Jadranske magistarale kod Doma kulture, prema Opatovu.

“Plan uređenja ovog dijela obale predviđa i sanaciju obalnog zida uz magistralu, revitalizaciju postojećeg zelenila, raščišćavanje lokacije od raznog komunalnog otpada, dovođenje infrastrukture na plažu, komunalno uređenje lokacije, postavljanje bezbjedonosne ograde između trotoara i magistrale, rekonstrukciju pješačke staze uz donju ivicu magistrale, rekonstrukciju ponti za privez čamaca kao i radove na komunalnom opremanju kupališta”- precizira se u saopštenju. Na taj način dio mještana Donje Lastve iz kuća preko puta, a koji već godinama uzurpiraju ovaj dio morskog dobra i pretvaraju ga u privatni parking ispred samog Turist-biroa, moraće da svoje automobile ubuduće parkiraju u sopstvenim dvorištima.

Iz Turističke organizacje Tivat su naveli da će oni pružiti punu podršku naporima JP “Morsko dobro” za uređenje obale u Donjoj Lastvi.

IzvorS. L.
Podijeli

2 Komentari

  1. Tekst je izvanredan kao i obično. Napokon da se zabrani parkiranje na trotoaru onima kojima je kuća u brdu. Direktoru Bokanews-a predlažem da se uživi u novu ulogu i da ne krade novine od Radio Dux-a. To je ipak samo 50 centi.Valjda tek sada vidi što je sve uz novine imao u DUX-u.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.