16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Uređen prilaz i dio enterijera sportske dvorane u Tivtu

Dio enterijera i eksterijera na glavnom ulazu sportske dvorane Župa u Tivtu juče je uređen u sedmoj po redu u nizu akcija projekta društvene odgovornosti “Zajedno za zajednicu” kompanije “Adriatic Marinas-Porto Montenegro”.

Osim što je ta kompanija izdvojila oko 6 hiljada eura za nabavku neophodnog materijala, petnaestak zaposlenih u Porto Montenegro, juče se i radno angažovalo na krečenju, farbanju i sadnji novih biljaka na zelenoj površini pred ulazom u dvoranu.

„Posađena su tri velika stabla i čitav niz manjih biljaka, donijeli smo i biljke u saksijama koje će oplemeniti ulazni hol dvorane, a biće postabljena i ograda koja će od ulaska životinja, zaštititi novouređenu zelenu površinu pred dvoranom. Promijenili smo zastore na prozorima, lakira se drvenarija na fasadi, okrečena je unutrašnjost, postavljeno je veliko meš-platno sa simbolima svih sportova koji se praktikuju u dvorani, a izradili smo i postavićemo na jarbole ispred objekta, zastave osam tivatskih sportskih klubova koji treniraju u Župi.“- kazao je portparol Porto Montenegra Danilo Kalezić. On je istakao da im je drago što mogu pomoći napore novog upravnika dvorane Vasilija Zeljaka da vrati dio starog sjaja objektu koji je već 30 godina centar tivatskog sporta.

“Izuzetno mi je drago da se akcija događa upravo danas, uoči večerašnje košrakaške utakmice “Teodo” – “Rilski” u Balkanskoj ligi, kada će sportska dvorana Župa igrače i navijače dočekati u novom ruhu. Vjerujem da je ovo tek početak saradnje između našeg sportskog objekta i Porto Montenegra i zahvaljujem svim volonterima koji su danas učestvovali u ovako produktivnoj akciji.” – istakao je direktor Sportske dvorane Župa Vasilije Zeljak.

Uređenje Sportske dvorane Župa
Uređenje Sportske dvorane Župa

Učesnike jučerašnje, završne ovogodipnje akcvije u sklopu projekta „Zajedno za zajednicu“, obišao je gradonačelnik Tivta Ivan Novosel sa saradnicima.

Kalezić je naglasio da će se taj projekat nastaviti i naredne godine, pozvavši sve Tivane da Porto Montenegru dostave svoje predloge gdje bi se na sličan način moglo doprinijeti poboljanju stanja javnih objekata uljepšavanju ambijenta za život građana i turista.

Inače, za projekat “Zajedno za zajednicu”, kompanija “Adriatic Marinas “dobila je u novembru ove godine priznanje ISKRA za specijalan doprinos lokalnoj zajednici koje dodjeljuje koje Fond za aktivno građanstvo fAKT.

Najčitanije