Urban Nova: Ošarenimo grad

Ošarenimo grad
Ošarenimo grad

Nevladino udruženje „Urban Nova“ u periodu od naredna četiri mjeseca  će realizovati  projekt „Ošarenimo grad“ u saradnji sa  Opštinom u pogledu korištenja i oživljavanja javnih prostora u Herceg Novom.

Opći cilj projekta jeste osnaživanje kreativnih pojedinaca/ grupa (volontera,aktivista, učenika, studenata,…)

„Građani Herceg Novog može svedočiti da se u strogom centru grada nalaze  najmanje tri napuštena objekta koji propadaju i  prepušteni su zubu vremena čime ruže sliku grada. Sa druge strane, veliki broj pojedinaca, neformalnih grupa građana i nevladinih udruženja nemaju prostor za rad, a intervencije na javnim prostorima otežane su im netransparentnim i zahtjevnim procedurama, te nejasnim imovinskim odnosima.

 Implementacijom projekta “Ošarenimo grad!”, željele bismo da pružimo šansu da se tri najkreativnija rješenja oživljavanja javnih prostora realizuju, a njihovi akteri upoznaju bliže (time i motivišu za dalje djelovanje) sa procedurama i koracima koji su neophodni u tim procesima.  Kontinuiranom podrškom u administrativnom (dobijanje potrebnih dozvola), kao i u organizacionom (upravljanje projektnim ciklusom), pa i logističkom (nabavka materijala) pogledu, obezbijedićemo da tri najbolja rješenja za kreativne intervencije na javnim prostorima budu realizovana.

Tim povodom, pozivamo sve sugrađane, da se jave sa kreativnim rješenjima za intervencije na javnim prostorima. To mogu biti neki grafiti, mali događaji u nekom parku ili na stepeništu, performans ili neka izložba…Pustite maštu da oblikuje Vaše ideje i pišite nam do 15. januara 2017. godine na mail urbannova.mne@gmail.com.  Za tri najbolje ideje bit će osigurana  sredstva za rad i logistiku, kao i navedena podrška naše organizacije u koracima od „ideje do realizacije“, poručuju iz tima Urban Nove.

Projekt „Ošarenimo grad“ finansijski je podržan od strane Fonda za aktivno građanstvo.

Od svog osnivanja, Urban Nova se svojim djelovanjem profilirala se kao organizacija koja ulaže napore u promjene pasivnog stava građana prema urbanim resursima Herceg Novog odnosno javnim prostorima.

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.