7.9 C
Kotor

Slušaj online radio

URA – Kotor svjedoči o tijesnim vezama kriminala i djelova vlasti

Panorama Kotora sanimljena sa Vrmca
Photo: Boka News

Umjesto da pripadnici organizovanih kriminalnih grupa budu pod „opsadom“ pravne države i stalno na oku nadležnim državnim organima kroz mjere tajnog nadzora, kriminalci tajno nadziru građane Kotora. Umjesto da država ima kontrolu nad organizovanim kriminalom, što od nas traži i EU, zahvaljujući ovoj vlasti i ispreplijetanosti organizovanih kriminalnih grupa sa djelovima vlasti i djelovima policije na primjeru Kotora se vidi da organizovani kriminal u pravom smislu riječi kontroliše život u jednom od najljepših gradova na Mediteranu.

Nažalost, grad pod zaštitom UNESCO-a postao je simbol stanja u Crnoj Gori i slika o tome kako se mijenjalo društvo za proteklih dvadeset i pet godina. Došli smo u apsurdnu poziciju da kod nas organizovani kriminal ima svoje gradove i svoju državu. Ta porazna činjenica sama po sebi govori zašto je neophodno hitno mijenjati stanje u Crnoj Gori.

Samo jake, nezavisne i profesionalne državne institucije mogu da poraze organizovani kriminal. Da bismo imali takve institucije moramo imati odgovornu vlast, što znači da nam treba sposobna, nekorumpirana i depolitizovana policija. Crnoj Gori treba isto takvo tužilaštvo i sudstvo.

Građanski pokret URA uložiće svu svoju snagu u uvođenje reda u Crnoj Gori i u istinsku vladavinu zakona, kako bi se nepogrešivo znalo gdje je kome mjesto, kaže se u saopštenju.

URA
URA

Najčitanije