10.8 C
Kotor

Slušaj online radio

URA-Kotor pozvala lokalne opozicione stranke u veliku predizbornu koaliciju

European Best Destination
European Best Destination

Opštinski odbor GP URA – Kotor prije par dana uputio je javni poziv lokalnim partijama i pozvao ih na stvaranje velike i jake koalicije za oktobarske izbore. Istinski cilj nam je smjena vlasti, a ne borba za golu vlast, poručuju iz URE.

URA- Kotor  je poziv uputila: Liberalnoj Partiji,Hrvatskoj Gradjanskoj Inicijativi,Socijalističkoj Narodnoj Partiji,Demokratama Alekse Bečića,Demosu Miodraga Lekića,Demokratskom Frontu,Socijaldemokratskoj partiji Ranka Krivokapića i Demokratskoj Srpskoj stranci.

Ovih dana očekuju njihov odgovor i nadaju se da će čelnici ovih osam lokalnih partija imati sluha, prevazići razlike i uvidjeti prednosti stvaranja ovakve koalicije za zajednički cilj kao što je promjene vlasti na lokalnom nivou.

URA
URA

 Prenosimo integralni tekst poziva:

Ocijenjujemo da je i ekonomska i politička situacija u našoj zemlji nikad lošija nego danas.Svjedoci smo nemilosrdne rasprodaje gotovi svih resursa naše države,javašluka i neodgovornog ponašanja u organima javne uprave,zloupotreba funkcija,kriminalnih radnji najodgovornijih u Državi (što u dokazanim postupcima,što u onima koje tek slijede),korupcije u svim oblicima,tolerisanja radnji kriminalnih klanova itd.itd.

Nijesmo maliciozni i voljeli bi iznijeti makar jedan svijetao primjer u interesu gradjana i naše države,ali ne uspijevamo da ga pronadjemo.

Ista je situacija i kada je u pitanju naš grad Kotor.Njegova devastacija i marginalizacija u čitavom periodu od ’90-tih,sa naročitom ekspanzijom u poslednjih 10 godina je zastrašujuća.Kotor kao jedini grad pod zaštitom Unesc-a,grad hiljadugodišnje tradicije i kulture,to više nije.Postao je „naselje są karakteristikama grada”, premještene su sve značajnije institucije koje po prirodi stvari treba da budu są centralom u Kotoru (arhiv,muzej,zavod za zaštitu spomenika i sl),premješteno je sjedište nekad privrednog giganta kakav je Jugopetrol Kotor .Uništena je cjelokupna nekadašnja privreda ovog grada,a ništa novo nije uradjeno u proteklom periodu.Luka Kotor kao jedini preostali privredni subjekt ovog grada je trenutna meta vlastodržaca,kojoj prijeti oduzimanje koncesije za operativnu obalu,što bi ujedno značilo i kraj ovog grada.

Smatramo da u opozicionim redovima postoji dovoljan broj svjesnih i odgovornih ljudi,koji  žele na efikasan način zaustaviti ovu vlast- koja je izgubila kompas i vezu są realnošću.Ova vlast se otudjila od naroda i svoje Države,jer sve poteze koje povlače isključivo su i interesu partije i punjenju privatnih džepova pojedinaca i to parama ovog naroda.

U vezi sa prvenstvenim ciljem svih opozicionih partija, koje to uistinu jesu,a to je smjena DPS na predstojećim izborima u oktobru,ovaj dopis predstavlja naš poziv za stvaranje jakog koalicionog izbornog bloka.Opštinski odbor GP URA Kotor smatra  da ujedinjena opozicija na lokalnim izborima, ne ostavlja nikakvu šansu da DPS može  ponovo participirati u vlasti nakon oktobarskih izbora.Takodje smatramo da opozicija na ovaj način pokazuje ozbiljnost prema biračima te da opšte interese stavlja ispred uskostranačkih .

Mišljenja smo da možemo pronaći minimum zajedništva za cilj koji je pred nama,i da zarad tog cilja vrijedi povesti razgovore za stvaranje velikog opozicionog bloka . Otvoreni za  svaki vid razgovora i dogovora,molimo da nam odgovorite da  li ste spremni ili ne da razgovaramo u vezi ove inicijative ,te da dogovorimo održavanje zajedničkog sastanka.”

OO GP URA-Kotor

Najčitanije