11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

URA Kotor odgovorila SNP-u na ponudu

Humantarn novogodišnji bazar - Kotor
Humantarn novogodišnji bazar – Kotor

Opštinski odbor Građanskog pokreta URA iz Kotora odgovorio je na ponudu Socijalističke narodne partije o davanju manjinske podrške toj partiji.

URA u odgovoru koji su dostavili predsjedniku kotorskog SNP-a Branku Ivanoviću navode da se radi o isuviše važnoj i ozbiljnoj stvari,kao što je vodjenje grada u narednih četri godine i da to zaslužuje mnogo ozbiljniji, seriozniji i detaljniji dokument za traženje manjinske podrške od onog koji im je SNP dostavio.

Razloga za takvu konstataciju je mnogo, navodi se u saopštenju. Saopštili su neke od, kako su kazali, najvažnijih razloga: Prvo, tražite manjinsku podršku za izbor vaših kandidata na političke funkcije i to na funkciju Predjednika opštine i predsjednika Skupštine opštine, a znamo da političkih funkcija ima više, pa ne vidimo iz kojih redova mislite da popunite te funkcije?

Drugo, nudite da mi iz ostalih opozicionih partija (Demokrate, DF, SDP i URA) ostvarimo kontrolnu funkciju kroz Skupštinu opštine i kroz Upravne odbore, ne navodeći ni jedan primjer koji jasno objašnjava način, vremenske periode, proceduru kontrole i kako će se riješavati problematična riješenja iz kontrole. Treće, govorite o depolitizaciji lokalne uprave i biranje kandidata bez obzira na partijsku pripadnost i lično poznastvo, već isključivo na osnovu znanja, dosadašnjeg iskustva i ostvarenih rezultata, i ne navodite nijedan detalj o tome”, piše u saopštenju.

Iz URA navode da se u ponudi koja im je dostavljena ne nudi i ne objašnjava niti jedan mehanizam koji će spriječiti DPS kadrove i kadrove njihovih satelitskih partija da i dalje budu direktori Direkcija.

“Direktori preduzeća, sekretari Sekretarijata…direktori raznih gradskih ustanova…i sl, u ovom gradu. Bez ozbiljnog dokumenta i njegove detalje ne razrade, za koju ste nam obećali da ćete je dostaviti, a niste, ovo što ste nam poslali je avantura za koju vam glasači nijesu dali mandate.

Da su gradjani Kotora željeli da zadrže iste kadrove da upravljaju gradom oni bi im to povjerenje ukazali na izbore od 16.oktobra. Niko nema prava da prekraja izbornu volju pod izgovorom da želite ovakvom ponudom da… “spašavate Kotor i ispunjavate dužnost prema gradjanima ovog grada” – zaključuje se u saopštenju.

 

Najčitanije