Uprkos sezoni i turistima, ne jenjava gradnja rizorta na Luštici

Golf vjezbaliste na Luštici
Golf vjezbaliste na Luštici

Na gradilištima novih objekata u turističkom kompleksu Luštica Bay u Krtolima svakodnevno je angažovano od 100 do 300 radnika,  a gradnja, iako u dijelu naselje borave i uživaju turisti i posjetioci, nesmetano napreduje planiranom dinamikom. U to se juče mogla uvjeriti i grupa novinara crnogorskih medija koja je obišla Luštica Bay i razgovarala sa menadžmentom kompanije „Luštica Development“ koja gradi taj novi turistički grad na do sada netaknutoj obali zaliva Trašte u Krtolima kod Tivta.

„Mi smo trenutno u vrlo ozbiljnom i izazovnom periodu kada je u pitanju realizacija kompleksa Luštica Bay što i sami vidite i iz obima radova koji se odvijaju na terenu. Vrlo smo zadovoljni progresom na gradilištu i dinamikom realizacije projekta.“- kazao je izvršni direktor „Luštice Development“ Darren Gibson.

Gibson sa novinarima
Gibson sa novinarima

Gradnja prve od dvije marine novog kompleksa je u poodmakloj fazi, i ona će već na ljeto naredne godine primiti prve jahte. Marina će imati 176 vezova za brodove dužine do 35 metara, a na njenoj obali, zapadno od kompleksa lani zavrenih i kupcima već predatih prvih 10 rezidencijalnih zgrada kompleksa Luštica Bay, počele su pripreme za gradnju luksuznog „Promenada“ hotela, prvog od ukupno 7 koliko će ih imati novi turistički grad u Krtolima. Hotel kategorije 5 zvjezdica imaće 110 ključeva, dva restorana, bar, konferencijiski i poslovni centar, otvoreni bazen, spa i fitnes centar, te prateće objekte, a ukupna vrijednost te investicije je blizu 30 miliona eura. Preko 20 miliona ne računajući prateću infrastrukturu, košta ukupno 16 novih rezidencijalnih zgrada u bloku „F“ koji je u poodmakloj fazi gradnje i bloku „G“ koje su nedavno započete. Radnici u kompleksu ovih dana završavaju i uređenje zelenih površina oko već izgrađenih objekata i velikih potpornih zidova napravljenih od autentičnog luštičkog kamena, uzetog sa lokacije na kojoj na jesen, počinju grubi radovi na izgradnji prvog šampionskog golf terena. Golf igrališet sa 18 rupa koji je dizajnirala američka kompanija „Gary Player Design“ prostire se na površini od oko milion kvadrata.

Gradiliste hotela Promenada
Gradiliste hotela Promenada

Gibson je naglasio da će u narednih nekoliko godina u Luštica Bay-u biti izgrađena i nova infrastruktura vrijedna oko 90 miliona eura koja podrazumijeva gradnju oko 30 kilometara saobraćajnica, 43 trafostanice, četiri rezervoara za vodu, te postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda koje će potom biti upotrijebljene za navodnjavanje golf terena i zelenih površina.

Sa gradilišta novih objekata
Sa gradilišta novih objekata

Buduće turističko naselje koje se prostire na oko 7 miliona kvadrata od čega će biti izgrašeno samo oko 10 odsto te ukupne površine, imaće sedam hotela, dvije marine, golf teren, rezidencijalne objekte, gradsko jezgro sa neophodnim sadržajima poput škola, medicinske ustanove, policijske i vatrogasne stanice, te poljoprivredna dobra. Luštica Bay ukupne vrijednosti 1.1 milijardu eura je istovremeno i jedan od najvećih “eco-friendly” projekata u Crnoj Gori, a među njegovim klijentima koji su već kupili ili rezervisali stanove su državljani čak 23 države sa gotovo svih kontinenata svijeta.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.