10 C
Kotor

Slušaj online radio

Upravni sud: “Nezakonit izbor Nataše Aćimović za predsjednicu Opštine HN”

Nataša Aćimović
Nataša Aćimović

Izbor Nataše Aćimović za predsjednicu Opštine Herceg Novi  bio je nazakonit , ocijenio je Upravni sud.  Građanski savez, koji je pokrenuo  pitanje legitimnosti izbora hercegnovske gradonačelnice, danas  je, prema nezvaničnim informacija,  dobio rješnje Upravnog suda u kome je osporen njen izbor.

Iz Građanskog saveza navode da u ponedeljak očekuju  drugo rješenje, sudsku presudu o (ne)zakonitosti smjene Nikole Nikše Gojkovića sa funkcije predsjednika Opštine. Kada i ta presuda stigne predstavnici Građanskog saveza   najavljuju konferenciju za novinare.

Podsjećamo da je Nataša Aćimović, javnosti tada nepoznata 32 godišnja ekonomistkinja.   u avgustu 2015 godine, kao kandidatkinja Izbora,  izabrana za predsjednicu opštine Herceg Novi.

Njen izbor uslijedio je nakon što je sa tog mjesta smijenjen Nikola Nikša Gojković, dotadašnji član Izbora.

Ovo je drugi put put da Upravni sud  odlučuje da je Aćimović imenovana nezakonito na funkciju.Nakon prve odluke Upravnog suda , kada je ocijenjeno da “nije priložen niti dat dokaz da je Aćimović zaista kandidat te izborne liste (Izbor), ili bilo koje druge izborne liste koja je na izborima ušla u Skupštinu opštine sa najmanje jednim mandatom”, ona je ponovo izabrana na tu funkciju glasovima vladajuće kaolicije DPS Izbor.

S.K.

Najčitanije