Uprava policije: Kazna 60, a ne 300 €, za neprijavljeni boravak

Turistima koji nijesu imali prijavljen boravak, na izlaskuiz Crne Gore naplaćuje se kazna od 60, a ne 300 eura, kako su to objavili neki regionalni mediji.

Granični prelaz Dobrakovo
Granični prelaz Dobrakovo

To je saopšteno Pobjedi iz Uprave policije Crne Gore, nakon što su neki mediji iz regiona javili da se državljanima BiH, koji nemaju prijavu boravka, po izlasku iz Crne Gore naplaćuje kazna od 300 eura.

Rerdakciji lista se juče javila Sandra Radojević iz Buljarice, koja je kazala da je na izlasku iz Crne Gore njenim gostima, koji su bili uredno prijavljeni, traženo da plate 300 eura.

“Ukoliko se prilikom graničnih provjera na izlasku iz Crne Gore utvrdi da je stranac bio u obavezi, a nije podnio prijavu, odnosno odjavu boravka, granična policija, shodno Zakonu o prekršajima, može izdati prekršajni nalog na novčanu kaznu od 60 eura. Ukoliko stranac prihvati novčani nalog, kazna se umanjuje za trećinu, na 40 eura”, rečeno je Pobjedi u Upravi policije.

Predstavnici UP navode da će se, shodno Zakonu o strancima, novčanom kaznom od 60 do 600 eura kazniti za prekršaj stranac ako u predviđenom roku nije podnio prijavu, odnosno odjavu boravka.

U slučaju kad stranac koristi usluge davaoca smještaja, obavezu podnošenja prijave, odnosno odjave boravka za stranca policiji ima davalac smještaja, u roku od 12 časova od dolaska precizirali su iz UP.

Naglašavaju da stranac koji boravi u Crnoj Gori u turističke svrhe, a ne koristi usluge davaoca smještaja, može prijavu i odjavu boravka podnijeti preko turističkih agencija ili preko turističke organizacije. Kazna za davaoca smještaja koji ne prijavi stranca kojem pruža usluge smještaja je 500 do 3.000 eura.

Za ovaj prekršaj kazniće se i odgovorno lice u pravnom licu sa 150 do 500 eura. Kazniće se i fizičko lice koje pruža usluge smještaja sa 150 do 500 eura, kao i preduzetnik od 300 do 1.500 eura dodali su predstavnici UP.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.