15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Upoznaj netaknutu prirodu kroz “Orjenski đir”

Orjenski đir
Orjenski đir

U organizaciji NVO “Orjen Outdoor” i AK “Niskogorci”, u subotu 8. oktobra biće održan drugi “Orjenski đir”. Ove godine, kao generalni pokrovitelji trke, organizaciji su se prudružili TO Herceg Novi i Mjesna zajednica Kruševice.

Trka se sastoji iz dvije dionice, duže i kraće. “Veliki đir” je dugačak oko 30 km, sa nešto manje od 2000 metara uspona a obuhvatiće najvisočiji vrh Orjena, Veliki Kabao 1894 mnv, i najljepši vrh Orjena Subru 1679 mnv.

Organizatori navode da će kroz trku pokušati da približe svim učesnicima netaknute dijelove Orjena, te da ove godine organizuju i “Mali đir” odnosno kraću distancu od 15 km i oko 1000 metara ukupnog uspona.

Orjenski đir
Orjenski đir

“Do sada je  prijavljeno 60 trkača iz Crne Gore, svih zemalja okruženja i Rusije, među kojima će biti veoma zvučna imena. Zahvalnost dugujemo TO Herceg Novi  a prijatelj i sponzor trke ove godine je Lazure marina & hotels, koja će sve učesnike darovati rancem”, stoji u saopštenju organizatora.

Orjenski đir
Orjenski đir

Pored profesionalnih trkača, najavljen je dolazak preko 50 planinara iz Crne gore i okruženja,  kao i odred izviđača „Orjen“, koji će doći rekreativno da obiđu jednu od ove dvije ponuđene ture.

Start je ispred dubrovačkog doma na Vrbanju u osam časova. Za sve prijavljene učesnike obezbjeđen je ručak. Pobjednici na  obje trke dobijaju pehar za prva mjesta, u muškoj i ženskoj konkurenciji, kao i medalje za prva tri mjesta.

Najčitanije