14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Upotpunjena ponuda Porto Montenegro Sportskog kluba

Novi teniski teren u Porto Montenegru
Novi teniski teren u Porto Montenegru

Teniski teren sa šljakom je novi sadržaj Sportskog kluba Porto Montenegra, koji pored dva otvorena teniska terena sa tvrdom podlogom, i natkrivenim terenom urađenim po najvišim svjetskim standardima sa Deko Turf US Open podlogom, upotpunjuje infrastrukturu i sadržaj ovog sportskog centra na Seljanovu.

„Svi ljubitelji bijelog sporta, ali i profesionalci, i oni koji to žele da postanu, sada imaju priliku da igraju tenis i na ovoj podlozi koja je itekako popularna. Ne samo da je ova podloga aktuelna, nego je procentualno odnos 90:10 odsto u korist teniskih terena sa šljakom naspram tvrde podloge. U posljednjih 15-tak godina je usljed ogromnih uspjeha tenisera poput Novaka Đokovića, Gorana Ivaniševića, Marija Ančića, Ane Ivanović, došlo do eskalacije izgradnji teniskih terena na prostoru Balkana – većina tih novoizgradjenih terena je upravo sa šljakom.“- ističe menadžer teniskog kluba Porto Montenegro Nenad Damjanović.

On  je objasnio da je glavna razlika između teniskih terena sa šljakom i onih sa tvrdom podlogom  u tome što se  šljakasti smatraju sporim terenima, jer loptica odskače relativno visoko i sporije. Poeni obično traju duže i jako je mali broj winer-a. Zbog toga ovakve terene vole igrači koji igraju više sa osnovne linije i defanzivno. Igranje na šljaci često uključuje proklizavanje ka loptici tokom udarca, za razliku od tvrdih terena i trave gde do loptice trči i mora da se zaustavi.

Sportski klub Porto Montenegra ovog ljeta nudi i fitness centar, kuglanje, stoni tenis, veliki izbor programa kao što su joga, pilates, salsa i zumba, a takođe počinje i sa realizacijom kampova sportske dijagnostike. Uz pomoć nauke u sportu i sportske medicine, ovi kampovi će pomoći trenerima i igračima da treniraju efikasnije sa ciljem pomjeranja granica i ostvarivanja novih rekorda.

Izvor:S. L.

Najčitanije