17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

“Up Shift” – nagrađen projekat omladinaca iz Tivta

Radionica Up Shift

Dva omladinska tima iz Tivta izabrana su među deset najboljih na projektu Ujedinjenih nacija “Kreaktivator”, na trodnevnoj radionici “Up Shift” održanoj u Podgorici od 24. do 26. februara, a namjenjenoj osnaživanju mladih u rješavanju lokalnih problema.

Među najboljima našao se tim u sastavu: Sara Vukojević, Julija Petrović i Ana Andjelić, predvođene mentorkom Dankom Marković. Ovaj je tim mladih iz Tivta dobio sredstva u iznosu od 2000 eura za implementaciju projekta “Djeca sa deformacijom u razvoju – skolioza”.

Tim Omladinskog kluba Tivat u sastavu: Polina Čečina, Ana Ašanin, Mateja Sindik, Nikola Jevtić sa mentorom Lazarom Bakićem, bavio se problematikom uređivanja i adaptacije pomoćnog terena FK “Arsenal”, koji bi služio za rekreaciju mladih.

Radionica Up Shift

Na samom projektu prijavljeno je 100 timova Crne Gore, a 10 najboljih učestvovalo je na radionici. Učesnici su mladih ljudi i adolescenti između 13-20 godina iz 7 gradova: Bar, Budva, Cetinje, Herceg Novi, Kotor, Tivat i Ulcinj. Na radionici su razmatrani identifikovani problemi iz lokalnih zajednica, isti su detaljno predstavljani uz opise situacija iz svakodnevice uz targetiranje 3 uzroka prolema.

Poslednjeg dana radionice, timovi su rješenja svojih lokalnih problema do kojih su došli tokom rada, prezentovali pred žirijem a on je odabrao 5 najboljih i najpogodnijih za realizaciju.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije