Uništene sve Haloween izrezbarene budneve

Vandali očito protiv obilježavanja anglosaksonskog praznika u Tivtu

Uništene bundeve

Za sada nepoznati vandali pod okriljem noći, porazbijali su sinoć sve izrezbarene bundeve i dio ukrasa koje je Turistička organizacija Tivat postavila na javnim površinama u tim gradu, u sklopu obilježavanja anglosaksonskog praznika Halowee – Noć vještica.

Prema riječima direktorice TO Tivat Gabrijele Glavočić, uništeno je preko 60 maštovito izrezbarenih bundeva koje su bile postavljene na rasvjetnim tijelima duž šetališta Pine i uz Ulicu Druge dalmatrinske brigade na Trgu magnolija, a koje su jedna od simbola Haloween-a. Rezbarene bundeve bile su rad učenika OŠ “Drago Milović” , Srednje mješovite škole “Mladost” i članova Omladinskog kluba Tivat, a dodatno su bile dekorisane ukrasima koje je  NVO  “Maškarada” stavila sa ciljem da doprinese ambijentu Noći vještica. Za najljepše izrezbarene bundeve TO je inače, imala namjeru i da nagradi njihove autore.

Pored tikava, nepoznati počinioci su slomili i četiri kotla od gipsa, rekla je Glavočić istakavši da su jedino ostali ukrasi na palmama jer ih nisu mogli dohvatiti.Ona je pozvala tivatsku policiju da otrkrije počiniove ovog vandalizma, izražavajući nadu da će im u tome pomoći i snimci sa kamera za video nadzor koje se nalaze na objektima duž Pina i Trga magnolija.

Uništene bundeve

Inače, u petak je zasijedao i Izvršni odbor Turističke organizacija Tivat koi je razmatrao i podržao izvještak o nizu turističko-zabavnih manifestacija kojee je TO sprovela protelih mjeseci pod zajendičkim nazivom “Ljeto 2017”.Usvojene su izmjene Pravilnika za izbor za dodjelu nagrada „Biramo najbolje u turizmu i ugostiteljstvu“ i donešena je odluka o raspisivanju Javnog konkursa za valorizaciju ornitološkog rezervata „Solila“.

„Izvršni odbor je pohvalio rad TO, dao pozitivno mišljenje i izrazio zadovoljstvo o svim realizovanim aktivnostima, čak i o brojnim drugim neplaniranim. Jedna od tema je bila i namjera o  uvođenju izletničke takse na pojedinim atraktivnim lokalitetima na teritoriji Opštine Tivat, a na bazi  upućenog pozitivnog mišljenja TO Tivat od strane Ministarstva održivog razvoja i turizma“- saopšteno je iz TO najmanjeg bokeljskog grada.

5 Komentari

  1. Da, neko je tom opasnom anglosaksonskom prazniku izmisljenom za razonodu djece trebao napokon stati u kraj! Sad fino cekice i toljage u ruke pa razbijati svu stranu hranu u supermarketima tako da mozete fino mozete da krepate od gladi!
    Usput, treba roknuti i sve vjerske objekte jer je sve to takodje “uvezeno”.

  2. Jos samo treba za novu godinu da bejzbol palicama isprase svakog djeda mraza kojeg vide jer je I to uvezeni praznik! Kakvi su ovo mozgovi?

  3. Alate…ma ima tu svega i svačega…usvajmo nešto što ne znamo i čemu ne pripadamo…a zabaorav za maškare….domaće…da naučimo furešte,kada su…kako se organizuju….tako da je pukla tikva..oliti tikve na taj uvozni praznik vještica…ma nije mi nešto ni žao,nego sam se više ombrao i dišperao na ove pipune i tikve te nas vode u bolje śjutra…ma i ove te su organizirali śjednice lokalnijeh odbora,pa su se disperali i zabrinuli đe smo i đe će bit ovi njigovi…adio te

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.