15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Umrežavanje hercegnovskih umjetnika

ART
ART

Ideja o udruživanju i zajedničkom djelovanju hercegnovskih umjetnika nije nova, ali se proteklih nekoliko godina o njoj intenzivnije razmišljalo, pa je to rezultiralo okupljanjem tridesetak umjetnika, u Galeriji Josip Bepo Benković i dogovorom da se osnivačka skupština udruženja zakaže za danas, četvrtak7. april takođe u gradskoj galeriji.

Nevladine organizacije Ruke i Hercegnovsko pozorište, koje su prethodnih godina pokrenule projekat arTTown, podrazumijevajući pod tim promociju umjetnika i umjetnosti na otvorenim scenama u gradu i ubjedljiviju promociju Herceg Novog kao grada umjetnika, potvrdile su organizacijom nekoliko izložbi da ova ideja ima potencijal.

Da bi se razvijala i osnažila, potrebno je realizaciju, organizaciju, inicijativu i osmišljavanje programa, povjeriti likovnim stvaraocima i ljudima srodnih struka.

Na  sastanku je podržana je inicijativa za osnivanjem udruženja hercegnovskih umjetnika. Osnivačka skupština Udruženja održaće se 7. aprila 2016. godine u Galeriji “Josip Bepo Benković” sa početkom u 18 sati.

Simbolično ovaj termin je izabran jer se iste večeri javnosti predstavlja knjiga o pomalo zaboravljenoj Umjetničkoj školi koja je radila u Herceg Novom do 1966. godine.

Poziv na ovaj sastanak je otvoren za umjetnike, a posebno upućen mlađim stvaraocima, a oni svoja pitanja i sugestije, kao i svoje kontakt detalje mogu slati na adresu Udruženja Ruke do osnivanja novog udruženja.

Najčitanije