15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Umjetnik iz Kotora sarađuje sa Lušticom Bay

Postavljene ploče

Kotorski vajar i umjetnik Goran Moškov autor je oznaka na stambenim zgradama u blokovima Maslina i Lipa, koje su danas postavljene  u turističkom kompleksu Luštica Bay u Krtolima kod Tivta, a u kvartovima Ruzmarin i Lavanda, biće instalirane u narednim sedmicama.

Na stambenim objektima postavljene su ploče od mermera prve klase, zaštićene silikonskom vodoodbojnom impregnacijom. Logo i natpisi su urezivani na CNC mašini, praznine ručno popunjavane pigmentiranom poliesterskom smolom, a završna obrada ivica i poliranje ploče rađeni su ručno.

“Ovo je nova vrsta primjene mog vajarskog umijeća i ove ploče kao rezultat, su zaista uklopive u ambijent Luštica Bay-a kojim dominiraju kamen i lokalno rastinje. Drago mi je da se Luštica Development opredijelila za angažman lokalnog umjetnika, na obostrano zadovoljstvo, samim tim što smo i topografski upućeni jedni na druge”- kazao je Moškov.

U kvartu Maslina

Goran Moškov je svestrani umjetnik stalno nastanjen u Radovićima, naselju koje je u susjedstvu Luštica Bay-a. Završio je vajarstvo na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju. Učestvovao je u restauraciji venecijanske kamene plastike (grbovi, amblemi) iz 16. i 17. Vijeka na kotorskim bedemima; za ambasadu Velike Britanije u Crnoj Gori je izradio spomenik britanskim avijatičarima iz Drugog svjetskog rata u mjestu Donja Brezna, učestvuje u radu KotorArt Festivala pozorišta za djecu, skipper je na jedrilicama i katamaranima.

Luštica Bay je turističko naselje na Crnogorskom primorju koji kao projekat baziran na održivom razvoju, implementira kompanija Luštica Development na obali istoimenog poluostrva u zalivu Trašte. Ovo područje je poznato kao jedna od najljepših prirodnih destinacija na Crnogorskom primorju. U potpunosti uklopljen u prirodno okruženje i integrisan u lokalnu zajednicu kao održiva zajednica otvorena za posjetioce tokom cijele godine, Lušticu Bay odlikuje minimalna izgrađenost i maksimalna posvećenost prirodi. Kako bi osigurali minimalan uticaj na životnu sredinu, oko 10 odsto ukupne površine od 690 hektara će podleći razvoju, dok će 90 odsto činiti netaknuta priroda, sportski tereni i poljoprivredna dobra. Projektom se predviđa izgradnja hotela, dvije marine, rezidencijalnih objekata, komercijalno-administrativnog jezgra i ostalih neophodnih sadržaja, oblasti netaknute prirode, sportskih terena, pješačkih i biciklističkih staza.

Najčitanije