8.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Ulov mjeseca

Podvodni ribolovac Goran Petrović osvojio je pravo mjesto i nagradni vaučer u decembarskom kolu nagradne igre „Ulov mjeseca“ što je za ribolovce na Crnogorskom primorju organizuje i sprovodi kompanija za proizvodnju i promet ribomaterijala i opreme za more „Una“ iz Tivta.

Prvo mjesto - Goran Petrović - Tuna 105kg
Prvo mjesto – Goran Petrović – Tuna 105kg

Petrović je posta laureat ostvarivši zaista neuobičajen i vrlo impresivan poduhvat – ulovivši podvodnom puškom, tunu-kapitalca težine čak 105 kilograma. Veliku ribu čije je meso izuzetno cijenjeno u elitnim restoranima i od koga Japanci prave suši, Petrović je ulovo metodom „na čeku“ u podmorju ostrvca Katič kod Petrovca.

Drugo mjesto u decembarskom kolu „Ulova mjeseca“ prialo je Novljaninu Dejanu Verigou koji je tehnikom vertical jigging, nedaleko od rta Oštr na ulazu u Boku, ulovio gofa težine 33 kilograma. Borba sa velikom ribom i njeno izvlačenje u barku sa dubine od 55 metara, potrajalo je dvadesetak minuta.

Drugo mjesto - Dejan Verigo - Gof  33kg
Drugo mjesto – Dejan Verigo – Gof 33kg

Rišnjanin Mišo Jovanović sa ulovljenim brancinom težine 6,22 kilograma, osvojio je treće mjesto. Hitri predator „pao“ je na varalicu hardcor od 12 mm, kojom je Jovanović sa štapom, ribao sa obale u Risnu.

Treće mjesto Mišo Jovančević - brancin 6,2kg
Treće mjesto Mišo Jovančević – brancin 6,2kg

Najčitanije