17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Ulov mjeseca Goranu Kovačeviću

PRVO MJESTO – MART – Kovačević Goran Kanjac 450grama

Prvo mjesto i nagradni vaučer u martovskom kolu popularne nagradne igre “Ulov mjeseca” koju za sportsk ribolovce na primorju organizuje kompanija za proizvodnju i promet ribomaterijala i opreme za more “Una” iz Tivta, osvojio je Goran Kovačević sa prilično nesvakidašnjim plijenom- kanjcem težine 450 grama.

Obično se prvim mjestom okite ribolovci koju ulove kapitalne primjerke velikih vrsta riba poput tuna teških i preko 100 kilogramma, ali je Kovačević nagradu zaslužio jer je njegov kanjac nadmašio do sada najveći zvanično verifikovani primjerak te vrste ribe koji je težio 420 grama. Kanjac- novi rekorder je uhvaćen 23.marta  u kavatorijumu kod rta Veslo na Luštici, a mamac je bila svježa sardela.

DRUGO MJESTO – MART – Mato Škanata – lignja 1.2 kg

Drugo mjesto pripalo je Matu Škanati sa ulovljenom lignjom od 1,23 kilograma. Kapitalni primjerak lignje koja je sa kracima dugačka 90 centimetara, Škanata je ulovio pušćajući noću iz barke u akvatorijumu tjesnaca Verige u Boki.

TREĆE MJESTO – MART – Perica Dabanović tuna 62kg

Treće mjesto u martovskom kolu “Ulova mjeseca” osvojio je Perica Dabanović iz Bara sa ulovljenom tunom težine 62 kilograma. Član barskog Kluba sposrtkih riboilovaca “Pristan” tunu je ulovio štapom iz čamca, na oko tri milje od obale. Tuna se “bacila” na mamac – živog širuna, a Dabanoviću je trebalo 35 minuta borbe da savlada veliku ribu i ubaci je u barku.

 

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije